17 januari 2016

OS X: Verborgen Bluetooth debug-menu activeren

bluetooth logo

Via bluetooth kun je allerlei accessoires koppelen aan je Mac zoals een Trackpad, toetsenbord, maar ook speakers en overige randapparatuur.

De verschillende opties voor bluetooth kun je raadplegen in Systeemvoorkeuren, maar ook in de menubalk. Heb je nog geen bluetooth-optie in de menubalk, dan moet je deze eerst activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Bluetooth ▸ schakel hier de optie 'Toon Bluetooth in menubalk' in.

Via het bluetoothmenu in de menubalk kun je verschillende opties bekijken en activeren zoals het uitschakelen van bluetooth, bestanden versturen, etc. Maar er is ook een verborgen menu dat je kunt activeren waarbij het mogelijk wordt om alle aangesloten Apple-apparaten te herstellen naar de fabrieksinstellingen. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

Het bluetooth debug menu in de menubalk van OS X

Druk de option⌥ + shift⇧ toets tegelijkertijd in op het toetsenbord en klik op de bluetooth-optie in de menubalk. Vervolgens krijg je extra opties te zien in het menu waaronder 'Foutopsporing', selecteer deze om het debug-menu te bekijken.

Hier vind je opties terug zoals het opnieuw instellen van de Bluetooth-module, Bluetooth-logbestanden en het verwijderen van alle apparaten. Heb je Apple apparaten gekoppeld via Bluetooth, dan kun je deze herstellen naar de fabrieksinstellingen via dit menu.

Lees ook: Bluetooth apparaten verwijderen in iOS en OS XReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!