9 september 2016

tvOSApple TV 4: iCloud activeren en gebruiken

iCloud os x icoon

Sinds de Apple TV 4 kun je ook iCloud activeren in tvOS, deze dienst wordt op dit moment vooral gebruikt om de iCloud-fotobibliotheek en Apple Music bibliotheek te activeren.

Wie gebruikmaakt van HomeKit apparaten kan dankzij iCloud ook de Apple TV gebruiken als hub voor automatisering in de Woning applicatie. iCloud heeft dus ook in tvOS een belangrijke rol, wat waarschijnlijk in de toekomst alleen maar groter zal worden.

iCloud instellen op een Apple TV

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Accounts'
• Selecteer 'iCloud'
• Log in met je iCloud-account

iCloud activeren in tvOS op een Apple TV

De instellingen voor iCloud zijn momenteel beperkt tot enkele opties. Schakel bij de categorie 'Foto’s' de optie 'iCloud-fotobibliotheek' en iCloud-fotodelen in wanneer je van deze diensten gebruikt wilt maken. Door dit te doen zal je gehele fotobibliotheek ook te zien zijn op de Apple TV.

Vanaf tvOS 10 kun je ook via deze instellingen controleren of je Apple TV is verbonden met HomeKit. Je woning/huis zal dan in de lijst komen te staan. Door deze aan te klikken kun je de verbinding herstellen of verbreken.

Overige functies van iCloud

Apple Music gebruikers hebben ook een iCloud-muziekbibliotheek, deze heeft geen speciale instellen en wordt direct geactiveerd wanneer je inlogt met je iCloud account.

iCloud zit meestal gekoppeld aan een Apple ID dat ook gebruikt wordt in de iTunes- en App Store. Bij het inloggen wordt deze direct geactiveerd, eventuele wijzigen kun je aanbrengen via Instellingen ▸ Accounts ▸ iTunes en App Store. Dankzij iCloud kun je jouw aankopen bekijken in de App Store en films die je ooit hebt gekocht opnieuw bekijken via de app 'Films'.

aankopen bekijken op een Apple TV na iCloud activeren

Wellicht krijgt iCloud in de toekomst meerdere functies zoals het synchroniseren van instellingen, reservekopie van je Apple TV maken en meer. Tot die tijd is het vooral handig voor bibliotheken en aankopen.

Lees ook: Alles over iCloud en functiesReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!