7 september 2016

NieuwsApple kondigt iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan

iPhone 7 logo

Apple heeft vandaag de nieuwe generatie iPhone aangekondigd, vanaf 16 september kun je de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aanschaffen in Nederland en België, de pre-orders starten aanstaande vrijdag 9 september.

De iPhone 7 (Plus) kent enkele nieuwe elementen waaronder een dual-lens camera met 12 megapixels voor de Plus variant, verdwijnt de koptelefoonaansluiting en wordt de thuisknop vervangen door een drukgevoelige knop met Force Touch.

Oud design vernieuwde binnenkant

Helaas, de iPhone 7 en 7 plus lijken sprekend op hun voorgangers, toch zijn er verschillen. Zo zijn de antennestrepen minder zichtbaar en is de koptelefoonaansluiting verdwenen. De speaker bij je oor kan nu ook dienen als volwaardige speaker waardoor de iPhone stereo geluid krijgt met een groter bereik. Het Retina HD display is 25% helderder en reflecteert minder. Bovendien bevat het scherm veel meer kleuren door het grotere kleurenbereik.

iPhone 7 rosegoud

De nieuwe iPhone is opmerkelijk sneller geworden dan zijn voorgangers, dit komt door de nieuwe four-core A10 Fusion processor die het mogelijk maakt om minder complexe taken engerie-efficiënt uit te voeren door taken te verdelen. De A10 Fusion zal ervoor zorgen dat er betere performance en graphics kunnen worden neergezet. De nieuwe Motion coprocessor (M10) is geïntegreerd in de A10-chip en is altijd actief voor nauwkeurige resultaten. Bovendien gaat de batterij 2 uur langer meer ten opzichte van iPhone 6s.

a 10 processor iPhone 7

Drukgevoelige thuisknop

De thuisknop die al jaren meegaat wordt vervangen door een ‘virtuele’ knop die je niet meer fysiek kunt indrukken. De knop zal werken met Force Touch, bij het drukken krijg je met een haptische feedback (trillingen) als bevestiging dat je de knop hebt ‘ingedrukt’. De functie is te vergelijking met het Apple Watch scherm en Force Touch trackpads op de huidige generatie MacBooks. Uiteraard blijft Touch ID aanwezig, de gehele 'knop' zit nu verwerkt de glazen behuizing (scherm).

iPhone 7 thuisknop

De iPhone 7 is water- en stofbestendig

Door het verwijderen van de fysieke thuisknop en koptelefoonaansluiting is de nieuwe generatie iPhone waterbestendig. Dit wil niet zeggen dat deze waterdicht is, maar waterbestendig volgens de IP67-standaard. Zo moet je jouw geen zorgen maken wanneer je in de regen loopt of per ongeluk de iPhone in het water laat vallen. De iPhone 7 (Plus) kan maximaal 30 minuten ondergedompeld worden.

iphone 7 waterdicht

Dual-lens camera alleen voor het Plus-model

De iPhone 7 Plus heeft een bijzondere dual-lens camera van 12 megapixels. Dit zijn twee lenzen die onafhankelijk van elkaar werken en voorzien zijn van verschillende specificaties. iOS combineert vervolgens beide beelden tot een perfecte foto of video. De ene lens is een groothoeklens en de andere een telelens wat ervoor zorgt dat je optisch (2x) kunt inzoomen. Bovendien krijg je door de twee lenzen een foto met scherpere kleuren en verbeterde helderheid. Hierdoor kun je ook bij minder licht fantastische foto's maken. Daarnaast kan de dual-lens DSLR-achtige foto's maken via een nieuwe portret-mode (komt later beschikbaar via iOS update). Dit zorgt voor diepte in de foto met een scherp gezicht en wazige achtergrond.

Dual-lens iPhone 7 camera

De camera van de iPhone 7 krijgt een mooie upgrade en is nog steeds een 12 megapixels camera met en een sterk verbeterde 1,8f autofocus. Krijgt net zoals de Plus variant ook beeldstabilisatie. Goed om te weten, de camera van beide iPhones werkt 60% sneller. Beide iPhones krijgen een Quad-led True Tone flitser dat 50% meer licht geeft en een 7 megapixels FaceTime camera.

Airpods en nieuwe gloednieuwe kleur

Door het verdwijnen van de koptelefoonaansluiting levert Apple samen met de iPhone 7 (Plus) EarPods met Lightning-aansluiting en een 3,5mm-aansluiting naar Lightning adapter. Bovendien heeft Apple nieuwe draadloze oortjes aangekondigd. Deze AirPods zijn volledig draadloos en worden via de speciale case opgeladen. De AirPods zijn voorzien van een door Apple zelf ontworpen W1-chip waardoor de Pods energiezuiniger zijn en wel tot 5 uur meegaan.

Apple draadloze Airpods

De Airpods bevat een microfoon en kan dus ook als headset gebruikt worden. Met een dubbel tik kun je bijvoorbeeld Siri raadplegen. Wanneer je de case van de oortjes opent zullen de AirPods automatisch verbinden via iCloud het dichtstbijzijnde apparaat. De AirPods zijn eind oktober te koop voor €179.

Een nieuwe iPhone staat vrijwel altijd gelijk aan een nieuwe kleur. Het spacegrijs wordt vervangen door donkere variant genaamd: zwart. Bovendien komt er een nieuwe kleur bij: gitzwart, dit is zwart met een glimmende laag. De iPhone 7 (Plus) is dan verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren: gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud.

iPhone 7 alle kleuren

Wanneer te koop

De iPhone 7 is samen met speciaal ontworpen cases en accessoires te koop vanaf 16 september in Nederland en België. Vanaf 9 september 09:01 uur kun je de nieuwe iPhone vooruitbestellen. De iPhone 7 komt in twee verschillende groottes namelijk een 4,7- en 5,5 inch en is er keuze tussen gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud. Voor de opslag kun je kiezen tussen 32, 128 en 256 GB. De gitzwart versie is alleen beschikbaar in de 128 een 256 GB uitvoering.

iPhone 7 4,7inch 32 GB = €769
iPhone 7 4,7inch 128 GB = €879
iPhone 7 4,7inch 256 GB = €989
iPhone 7 plus 5,5inch 32 GB = €909
iPhone 7 plus 5,5inch 128 GB = €1019
iPhone 7 plus 5,5inch 256 GB = €1129

Klik hier voor meer informatie

Ook de iPhone 7 is te koop bij je provider, meer volgen later.

Klik hier voor KPN informatie
Klik hier voor Tele 2 informatie.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: