7 september 2016

Snellere Apple Watch 2 is een feit, watchOS 3 vanaf 13 september beschikbaar

De Apple Watch is twee jaar geleden aangekondigd en is zo'n anderhalf jaar te koop. Vandaag heeft Apple de tweede generatie voorgesteld met GPS en een snellere processor.

De Apple Watch Series 2 is vanaf 16 september te koop en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het uiterlijk van de nieuwe Watch is gelijk gebleven aan de eerste generatie. Toch krijgt de Watch een nieuw scherm dat 2 keer helderder is dan de eerste generatie. Het scherm reflecteert minder waardoor deze beter leesbaar is in zonlicht.

Sneller en daardoor productiever

Dankzij de nieuwe S2 chip met een dual-core processor is de Apple Watch 2 maar liefst 50% sneller dan zijn voorganger. Hierdoor is de Watch productiever en functioneler dan ooit. Door de nieuwe S2 chip is het bijvoorbeeld voor Night Sky 4 mogelijk om 60fps beelden te tonen op de Watch.

Apple watch series 2

Nauwkeurig locatiebepaling dankzij GPS

De eerste generatie Apple Watch was niet altijd even nauwkeurig bij het bepalen van je locatie. Dit omdat de Watch het GPS-signaal van de iPhone gebruikte. Vooral tijdens het sporten was dit merkbaar. Daarom bevat de Apple Watch 2 een eigen GPS chip en een barometer, op deze manier wordt altijd je locatie goed geregistreerd inclusief de hoogte. Hierdoor kun je beter de Watch gebruiken tijdens het sporten zonder iPhone.

Apple Watch 2 is waterbestendig

Met de nieuwe Apple Watch is het mogelijk om te gaan zwemmen want deze is waterdicht. De eerste generatie was vooral waterbestendig en kon prima gebruikt worden in de regen of tijdens het handen wassen. De Watch 2 kan tot een diepte van 50 meter worden gebruikt.

apple watch 2 waterbestending

Nieuwe bandjes en nieuwe modellen

De eerder uitgebrachte Apple Watch bandjes passen ook op de nieuwe Watch. Geheel volgens traditie brengt Apple nu ook weer nieuwe kleuren en bandjes uit. De keuze tussen materialen en kleuren is gelijk gebleven als aan de Watch 1. Daarnaast komt er een nieuw materiaal beschikbaar genaamd keramiek, hierdoor is de Apple Watch 2 volledig wit. Als klap op de vuurpijl is Apple een samenwerking aangegaan met Nike dat resulteert in een Apple Watch Nike+, speciaal voor sporters. Helaas heeft Apple geen geheel nieuwe bandjes geïntroduceerd.

Apple watch keramiek

Prijzen en beschikbaarheid Apple Watch 2

De Apple Watch 2 is beschikbaar in een Sport, Nike+ versie, keramische en normale versie van roestvrij staal. De Sport versie is beschikbaar in het zilver, spacegrijs, roségoud en goud. De roestvrij stalen variant is beschikbaar in het zilver en spacezwart. De keramische versie is alleen verkrijgbaar in het wit. De tweede generatie Apple Watch is verkrijgbaar vanaf €439 en kan vooruit besteld worden op 9 september, wordt geleverd vanaf 16 september. De Nike+ versie komt later dit jaar.

Prijs
Apple Watch series 2 Sport: 38mm vanaf €439 / 42mm vanaf €469
Apple Watch series 2 roestvrij staal: 38mm vanaf €669 / 42mm vanaf €719
Apple Watch series 2 Keramiek: 38mm vanaf €1469 / 42mm vanaf €1519

De eerste generatie Apple Watch Sport blijft beschikbaar in een beperkt aantal kleuren. Het 38mm model kost €339 en het 42mm model heeft een prijs van €369. Deze Apple Watch is precies hetzelfde als voorheen, maar wordt wel voorzien van een snellere dual-core chip

Klik hier voor meer informatie over de Apple Watch Series 2

Apple Watch nike +

watchOS 3 vanaf 13 september beschikbaar

Niet alleen zorgt de Apple Watch 2 voor een snellere ervaring, maar ook de eerste generatie Apple Watch wordt iets sneller dankzij watchOS 3. De nieuwe software bevat enkele grondige verbeteringen en het Dock zorgt ervoor dat je favorieten applicatie op de achtergrond worden bijgewerkt. We hebben al enkele watchOS 3 tips gepubliceerd. Alle tips, geheimen en info over de nieuwe software vind je vanaf de lancering hier terug op appletips.

Nieuwe wijzerplaten en te beheren vanaf de iPhone
Snel toegang tot apps via het Dock
Een Mac ontgrendelen met een Apple Watch via Auto Unlock
alle tips voor watchOS 3

Meer functionaliteit en een snellere Apple Watch door watchOS 3
Klik hier voor een overzicht van alle tips.


Reacties


 • Jeff

  10 september 2016 om 8:40

  De eerste generatie Apple Watch Sport blijft beschikbaar in een beperkt aantal kleuren. Het 38mm model kost €339 en het 42mm model heeft een prijs van €369. Deze Apple Watch is precies hetzelfde als voorheen MAAR wordt WEL voorzien van de snellere dual-core chip!

 • Wesley Fabry

  10 september 2016 om 8:47

  @jeff goed opgemerkt, aangepast. Bedankt 👍

 • Arnold

  16 september 2016 om 13:00

  Het is nergens te kopen…

Een reactie toevoegen: