24 juni 2010

Applicaties starten vanuit Quick Look

Quick Look is naar mijn mening een van de beste features in Mac OS X, door simpelweg een bestand te selecteren en op de spatiebalk te drukken krijg je bijna direct een preview van het bestand te zien. Hierbij maakt het niet wat voor type bestand dat het is, wanneer er een applicatie aan is geassocieerd kan je in de meeste gevallen ook Quick Look gebruiken.

Quick Look is echter ruimschoots voorzien van 'verborgen' toets combinaties en er zijn talrijke extra opties mogelijk zie hiervoor alle Quick Look gerelateerde artikelen.

Deze week kreeg ik per Twitter een tip over Quick Look die ik zelf ook nog niet wist.

Het is namelijk mogelijk wanneer je een bestand bekijkt in Quick Look deze ook direct te openen, zonder dat je eerst Quick Look moet sluiten.

Wanneer je een bestand bekijkt in Quick Look dan kan je gebruik maken van de toets combinatie:

cmd⌘ + pijltoets omlaag

Hierdoor wordt automatisch het bestand in de bijbehorende applicatie geopend. Dit is een toets combinatie die zeker het onthouden waard is, ontzettend handig en snel!

Rob bedankt voor de tip!Reacties


 • Glenn

  24 juni 2010 om 10:18

  Is dubbelklikken op de preview in Quick Look dan niet nog sneller.

 • Roy

  24 juni 2010 om 10:55

  Handig.

  Gebruik Quick Look erg vaak om even snel een document of dor een muziek folder te bladeren voordat ik hem add aan ITunes.

 • el mourabbi

  24 juni 2010 om 10:58

  Of gewoon met cmd⌘ + O ?

 • Wilfred

  24 juni 2010 om 12:47

  Die sneltoets die je in je artikel noemt is in heel Finder handig. ⌘ + pijltje omlaag voor het openen van een map of bestand. En ⌘ + pijltje omhoog voor het openen van de bovenliggende map.

 • wivku

  24 juni 2010 om 13:02

  Maakt het niet minder handig, maar inderdaad,
  het is een Finder functie, niet een Quicklook functie.
  Net als pijltje omhoog/omlaag om naar het vorig/volgend bestand te gaan in je Finder window.

 • Remco

  24 juni 2010 om 13:40

  cmd + pijltje omlaag opent dan wel het bestand met de bijbehorende applicatie, maar de preview blijft wel openstaan. Dubbelklik sluit de spatiebalk-preview wel én opent het bestand.

 • Simon

  24 juni 2010 om 19:10

  Bijzonder handige tip! Het vreemde is alleen wel dat bij mij de toetsencombinaties ⌘ + pijltje omlaag en ⌘ + O alleen werken met de linker ⌘ toets…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!