24 juni 2010

Toegang tot USB drives blokkeren

denthumb-png

DenyThumbDrives is een handige applicatie voor beheerders die te maken hebben met Macs in het onderwijs of in een publieke/openbare omgeving. Door middel van de applicatie kan het gebruik van USB sticks/drives op een publieke machine worden uitgeschakeld.

De applicatie controleert of een USB stick/drive wordt aan gesloten (mount), wanneer dit het geval is wordt het device automatisch weer softwarematig verwijderd waardoor er geen toegang mogelijk is tot de data op het apparaat.

Je kan er voor kiezen om iedere USB stick/drive te negeren of om een treshold in te stellen. Door middel van deze threshold kan je aangeven wat de minimale en maximale grootte opslagcapaciteit van het device mag zijn. Via een extra voorkeurenpaneel in de systeemvoorkeuren heeft de beheerder van het systeem de mogelijkheid om de blokkade op te heffen en toegang tot alle overige instellingen.

DenyThumbDrives is Freeware en werkt onder Mac OS X 10.4 en hoger.

Voor meer informatie en download:

http://www.splook.com/Software/DenyThumbDrives.html

denythumbdrives-prefsReacties


 • Christiaan

  24 juni 2010 om 9:40

  Nog interessanter: Hoe kom je als student hier onder uit? Lol

 • quinten

  24 juni 2010 om 17:33

  zeer simpel
  door al ingebroken in de servers op te hebben op school
  of eigen laptop meebrengen en het wifi wachtwoord te kennen

 • sypie

  24 juni 2010 om 19:02

  @Quinten: Als ik jou was zou ik de tekst nog een keer goed doorlezen. Beide opties die je geeft gaan namelijk helemaal nergens over, althans niet over de genoemde software.

Een reactie toevoegen: