25 april 2017

WATCHApple Watch: Automatisch installeren van apps uitschakelen

Apple Watch icon voor appindeling

Wie een Apple Watch heeft weet dat alle applicaties op je iPhone die ook een Apple Watch app bevatten automatisch worden geïnstalleerd op je Apple Watch.

Dit kan uiteraard erg handig zijn, maar hierdoor is het overzicht wel vaak zoek. Gelukkig kun je daar vanaf iOS 9 een stokje voor steken en is het mogelijk het automatisch installeren van Apple Watch apps uit te schakelen. Hierdoor bepaal je zelf welke apps op je Watch worden geïnstalleerd.

Automatisch installeren van Apple Watch apps uitschakelen

• Open de Apple Watch Watch app op je iPhone
• Navigeer naar 'Mijn Watch'
• Tik op 'Algemeen'
• Schakel 'Installeer apps automatisch' uit

Automatisch installeren van apple watch apps uitschakelen

Heb je nog een iPhone met iOS 9 geïnstalleerd dan moet je een andere procedure volgen. Open het tabblad 'Mijn Watch' in de Apple Watch app en navigeer naar 'Algemeen'. Selecteer in de lijst de optie 'Appinstallatie' en schakel hier de optie 'Installeer apps automatisch' uit. Vanaf nu worden de applicaties niet meer automatisch geïnstalleerd op je Apple Watch.

Apple Watch apps installeren

Wanneer je nu een nieuwe app wil installeren open je de Apple Watch app op je iPhone. Open het tabblad 'Mijn watch' en zoek in de lijst naar de app die je wil installeren. Tik in de lijst op de app die je wil installeren en schakel de optie 'Toon app op Apple Watch' in.

Lees ook: De indeling van apps aanpassen op je Apple WatchReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!