24 augustus 2011

Automatisch markeringen aan e-mails toekennen

Met behulp van de regels in de standaard Mail applicatie van Mac OS X is het mogelijk om e-mails te voorzien van een markering. Deze markering bestaat uit een gekleurd vlaggetje, in Mac Lion heb je beschikking over zeven verschillende kleuren in de voorgaande versies van Mac OS X was er alleen een rood vlaggetje.

De markeringen kunnen op basis van een aantal verschillende voorwaarden worden toegekend aan een e-mail. Daarbij heb je de keuze uit bijvoorbeeld de geadresseerde, onderwerp of een bepaalde tekst/woord die in het e-mail bericht voorkomt.

Ga naar Mail ▸ Voorkeuren ▸ Regels en klik op de knop 'Voeg regel toe'. Vul een omschrijving in voor de regels die je wilt aanmaken. Selecteer hierna of aan alle of slechts één van de voorwaarden moet worden voldaan.

Voeg nu de gewenste voorwaarden toe, daarbij heb je de keuze uit: Geadresseerde, Van, Aan, Onderwerp en dergelijke. Een hele handige optie is 'Berichttype', hiermee kun je kiezen om een markering toe te passen op notities, e-mails of ontvangen RSS-berichten.

Bij de taken selecteer je de optie 'Ken markering toe' en kies je één van markeringen (vlaggetjes).

De aangemaakte regels zijn alleen van toepassing op e-mails, notities en RSS berichten die vanaf dat moment worden ontvangen. Met behulp van menu optie: Bericht ▸ Pas regels toe of de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + L kunnen deze handmatig op de bestaande e-mails in de inbox uitvoeren.

Het is tevens mogelijk in Mac OS X Lion om de benamingen van de markeringen te wijzigen, zie hiervoor het artikel: De kleur van de vlaggetjes in mail aanpassenReacties


  • Roy

    24 augustus 2011 om 10:07

    Handig dit. Ga het zeker toepassen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!