22 augustus 2010

Backup maken van gekochte iTunes-muzieknummers

2 min leestijd

Als je muziek via iTunes hebt gekocht, dan is het verstandig om hiervan regelmatig een backup te maken. Als je de muzieknummers namelijk kwijtraakt (bijvoorbeeld door een crashende harddisk) kun je ze namelijk niet opnieuw downloaden.

Bij de meeste gebruikers staan de aangekochte iTunes-muzieknummers vaak tussen de muzieknummers die op een andere manier zijn verkregen. Belangrijk is dus dat je muziek met DRM gaat filteren uit je muziekbibliotheek.

Volg voor het maken van een backup de onderstaande 4 stappen:

1. Ga op je Mac naar iTunes ▸ Archief ▸ Bibliotheek ▸ Maak reservekopie op schrijf.

2. Selecteer de optie ‘Maak alleen reservekopie van iTunes Store-aankopen’.

3. Om te voorkomen dat je steeds een volledige backup maakt, die nogal wat ruimte in beslag neemt, kun je ook kiezen voor incrementele backups. Kies de optie ‘Kies alleen wijzigingen en toevoegingen sinds laatste reserverkopie’.

4. Brand de backup op een cd of dvd.

De backups zijn alleen afspeelbaar op computers, Apple TV's, iPods en iPhones die je hebt geautoriseerd door middel van je iTunes account.

Gekochte nummers verschijnen in de lijst met gekochte muziek. In het linker navigatiemenu van iTunes vind je de nummers onder de sectie Store. Muzieknummers die hebt gekocht op bijvoorbeeld je iPhone worden in de iPhone sectie weergeven. Je kan muzieknummers zonder problemen slepen van de ene map naar de andere.

De lijst met gekochte nummers is een soort van 'slimme' afspeellijst die is voorzien van een eigen icoon. Je kunt ook zelf een soortgelijke afspeellijst maken, waarin je alle muziek opneemt die aan de volgende voorwaarde voldoet: ‘Soort is Purchased’ of ‘Soort is Protected’. Dat zorgt ervoor dat muziek met en zonder DRM en gekochte muziek in de lijst komen te staan.

Let op dat je bovenin het scherm aangeeft dat aan één van de twee voorwaarden moet zijn voldaan. Oudere gekochte nummers hebben de soortnaam ‘Protected’ terwijl iTunes Plus-nummers de soortnaam ‘Purchased’ hebben. Op die manier kun je ook een onderscheid maken tussen beide gekochte muzieksoorten.

Inge bedankt voor het artikel!

info
Auteur Richard IJzermans
Datum22/08/2010 10:04
Categorie macOS
Feedback Probleem melden
Delen 𝕏
  4 reacties

Reacties

Laat een reactie achter



Download gratis de appletips app
voor iPhone en iPad in de App Store