21 augustus 2010

iOS 4: Problemen met mail previews

Onder iOS 4 kan het voorkomen dat je geen previews (voorvertoningen) te zien krijgt van emails in de mail.app. In sommige gevallen verschijnt de tekst dat er geen voorvertoning beschikbaar is of er verschijnt helemaal niets.

Wanneer je last hebt van dit probleem check dan allereerst of de voorvertoningen niet zijn uitgeschakeld. De optie is terug te vinden onder Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ Voorvertoning.

Als de optie is ingeschakeld en de previews niet verschijnen (iPhone 3GS en 4) herstart dan de Mail.app. Dit doe je door te dubbelklikken op de home button en te zoeken naar de mail.app in de multitasking balk. Houd je vinger op het mail icoon totdat deze begint te ‘wiggelen’ en tap hierna op het rode (-) icoon om de applicatie af te sluiten.

Dubbel klik opnieuw op de home button om terug te keren naar het sprinboard en herstart de mail.app, de previews zullen nu weer worden vertoond.

Wanneer je een iPhone 3G bezit dan zit er niets anders op dan je iPhone te herstarten. Gelukkig is er ook goed nieuws voor de 3G en overige iPhone gebruikers, vanuit Apple is aangegeven dat er op korte termijn een update beschikbaar komt die dit probleem en de performance problemen onder iOS 4 verhelpen.

|

Meer informatie over deze bug kan je terugvinden op:

http://support.apple.com/kb/TS3426

Barry bedankt voor de tip!Reacties


 • Marcel

  21 augustus 2010 om 14:42

  Hoi,

  dat is niet helemaal waar, als je een iPhone 3G hebt om hem dan te herstarten!
  Ga simpelweg naar een andere map binnen mail. :-)
  Ga naar je postbussen en kies dan bijvoorbeeld: Verstuurd of de Prullenmand
  wacht een paar seconden, en ga dan weer terug naar je Inkomend map, en voila
  de mail is te zien :-)

  Dan nog, bijzonder irritant is het wel! :-(

  Groeten,

  Marcel

 • Maurits

  7 november 2011 om 18:06

  Op mijn iPad is iOS 5 geïnstalleerd. Bij bleef ineens de weergave van de inkomende mails achterwege. Als ik op beantwoorden klikte, kwamen ze wél tevoorschijn. Hierbij heb ik hetzelfde truukje als hierboven gedaan. Het werkte; probleem opgelost.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!