4 september 2012

10.8Berichtencentrum deactiveren met behulp van OS X Terminal

Dankzij het berichtencentrum mis je nooit een bericht, melding of afspraak. Een heel handige nieuwe functie in Mountain Lion, echter zijn er bepaalde gebruikers die liever het berichtencentrum weer zien verdwijnen. Eerder schreven we al een artikel om het berichtencentrum te deactiveren in OS X.

Echter was dit een omslachtige procedure en kan het vrij eenvoudiger met behulp van een Terminal commando. Volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
• Voer onderstaande commando in

sudo defaults write /System/Library/LaunchAgents/com.apple.notificationcenterui KeepAlive -bool false

Terminal zal vragen om het gebruikerswachtwoord, voer deze in en bevestig deze door op enter te drukken. Voer vervolgens het onderstaande commando in:

killall NotificationCenter

Wanneer je het Berichtencentrum weer opnieuw wilt activeren gebruik je het volgende commando:

sudo defaults write /System/Library/LaunchAgents/com.apple.notificationcenterui KeepAlive -bool true

Open vervolgens Finder en open met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + G de optie 'Ga naar map' en voer volgend pad in: /System/Library/CoreServices/berichtencentrum. Dubbelklik vervolgens op 'berichtencentrum' om deze opnieuw te openen.

Het is aan te raden deze optie enkel uit te schakelen wanneer je totaal geen gebruik wenst te maken van het berichtencentrum. Als je tijdelijk deze niet wilt gebruiken kun je beter de optie 'Niet storen' activeren. Deze vind je terug door het berichtencentrum te activeren en vervolgens naar beneden te scrollen in het berichtencentrum.

Meer tips over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!