26 juli 2014

Berichtencentrum openen met behulp van een interactieve hoek

os x algemeenHet Berichtencentrum kun je op verschillende manieren openen. Je kunt op het berichtencentrum icon klikken rechtsboven in de statusbalk óf je gebruikt je trackpad door twee vingers van rechts naar links te slepen. Allemaal best handig, maar het kan altijd nog een stapje eenvoudiger met de OS X functie 'Interactieve hoeken'.

Met interactieve hoeken kun je door met je muis naar een bepaalde 'interactieve' hoek te gaan een actie uitvoeren. Bijvoorbeeld voor het openen van Mission Control, Launchpad of het Berichtencentrum!

Om interactieve hoeken in te stellen ga je naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Mission Control ▸ Interactieve hoeken.... Om berichtencentrum door middel van interactieve hoeken te openen is het aanbevolen om het in te stellen voor de rechterbovenhoek, omdat vanuit deze zijde het berichtencentrum verschijnt. Wanneer je dit liever anders wilt kun je uiteraard een andere hoek selecteren.

berichtencentrum hoeken

Selecteer de hoek die je wilt gebruiken (linksboven/onder of rechtsboven/onder), en klik op het vakje en zoek naar de optie 'Berichtencentrum'. Wanneer je nu met je muis naar de geselecteerde hoek gaat, zal Berichtencentrum automatisch worden geopend. Je kunt natuurlijk ook meerdere interactieve hoeken instellen voor verschillende acties zoals het openen van Launchpad, Mission Control en nog veel meer.

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!