26 juli 2014

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#2)

kleine-ios-tipsVervelend accent
Oke Siri is momenteel nog niet echt te gebruiken voor de Nederlandstalige iOS gebruikers, maar een groot aantal gebruikt de dienst in het Engels of een andere taal. Siri kun je instellen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri en activeren door de thuisknop enige momenten ingedrukt te houden.

Helaas heeft Siri een accent en kan ze sommige namen niet goed uitspreken, je kunt haar helpen door de juiste uitspraak kenbaar te maken. Activeer hiervoor Siri en spreek het commando ‘That’s not how you pronounce (naam)’, vervang naam door je naam. Siri zal nu suggesties doen voor je naam en jij moet dan een suggestie selecteren, vanaf dat moment zal Siri deze uitspraak hanteren.

siriuitspraak

Fysieke sluiterknop
Goede kwaliteit foto's maken met je iPhone is heel eenvoudig. Via het scherm kun je focussen op een onderwerpen en via de grote knop kun je een foto nemen. In sommige situaties is dit niet handig, vooral wanneer je de iPhone erg stil moet houden met twee handen. Gelukkig kun je dan op één van de volumeknoppen drukken, deze hebben namelijk dezelfde functie als de grote 'shutter'-knop op je scherm. Ideaal om een foto te nemen!

Tijdsaanduiding
Via de berichten applicatie kun je SMS- en iMessage berichten ontvangen, helaas wordt de tijd alleen weergegeven bij het begin van een ‘nieuw gesprek’. Toch is het mogelijk om de tijd van elk bericht te bekijken. Open een gesprek, veeg met één vinger naar links en de tijd komt te voorschijn. Zo weet je precies wanneer je een bericht hebt verstuurd en wanneer iemand heeft geantwoord.

tijd berichten

Recht is recht
Waterpas nodig? Je kan naar de bouwmarkt lopen, maar aan je iPhone heb je in principe genoeg. Deze bevat namelijk een waterpas waarmee je kunt controleren of iets recht is of vlak staat. De Waterpas kun je activeren via de kompas applicatie die standaard wordt meegeleverd in iOS 7. Open de applicatie en veeg naar links, onmiddellijk kan de waterpas horizontaal en verticaal geraadpleegd worden. Ook kun je de iPhone plat neerleggen om waardes te meten.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: