2 juni 2013

10.8Berichtencentrum: Software update notificaties uitschakelen

berichtencentrum os xVia het Berichtencentrum in OS X kun je notificaties van applicaties zoals bijvoorbeeld Twitter en Mail ontvangen. Daarnaast verschijnen er ook systeem notificaties in het berichtencentrum. Wanneer er bijvoorbeeld een OS X software update beschikbaar is zal dit ook via een notificatie worden weergeven. Allemaal prima natuurlijk want het is altijd verstandig om dergelijke software updates zo snel mogelijk te installeren.

Het kan echter voorkomen dat je nog even wilt wachten met de installatie van de software-updates. De notificatie dat er updates staan te wachten zal echter met een bepaalde interval blijven verschijnen om je te pushen de update te installeren, dit kan zeer hinderlijk zijn.

softwareupdate melding

Door het bewerken van een property-list is het mogelijk om de Software update notificaties vanuit het berichtencentrum uit te schakelen. Vanzelfsprekend blijven de updates gewoon beschikbaar in de 'App Store' applicatie en blijft de notificatie met het aantal beschikbare updates in het Dock actief. Je schakelt dus alleen de software-update notificaties van het berichtencentrum uit.

Doorloop de onderstaande stappen om de software-update notificaties uit te schakelen:

Let op! Voer de onderstaande stappen alleen uit als je weet waarmee je bezig bent! Verkeerde toepassing kan leiden tot een complete herinstallatie van je Mac!

1. Ga naar in Finder naar de map 'Applicaties'.

2. Klik met de rechtermuisknop op de 'App Store' applicatie en selecteer de optie 'Toon pakketinhoud', open de map 'Contents'.

3. In deze map zie je het bestand info.plist kopieer deze naar het bureaublad.

4. Open de info.plist vanaf het bureaublad door er op te dubbel klikken. Standaard wordt het bestand geopend in Teksteditor tenzij een andere applicatie is toegekend aan het bestandstype .plist.

5. Ga op zoek in bestand naar het onderstaande stuk code (OS X 10.8.3 regel 99-100):

<key>NSUserNotificationAlertStyle</key>
<string>alert</string>

Schermafbeelding 2013-05-30 om 14.13.17

6. Wijzig de string 'alert' in 'none'

<key>NSUserNotificationAlertStyle</key>
<string>none</string>

7. Sluit het bestand af en bewaar de wijzigingen

9. Kopieer hierna de aangepaste info.plist vanaf het bureaublad naar de contents map uit stap 2, het originele bestand zal hierdoor overschreven worden. Om de actie te kunnen voltooien zal om identificatie worden gevraagd, je past namelijk een systeembestand aan.

10. Herstart hierna je Mac.

Na de herstart zullen de software-update meldingen vanuit het berichten centrum niet meer verschijnen op je scherm.

Meer tips over 10.8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jacques Smithuis

  9 juni 2013 om 20:24

  Werkt dus voor geen meter bij mijn iMac (2010) als ook niet op mijn
  MacBook Pro (2012). Jammer!

 • Zoë

  31 augustus 2013 om 0:20

  Jammer, dit werkt bij mijn Macbook Pro niet. (Mountain Lion)

 • hans

  18 januari 2014 om 16:09

  Heeft bij mij idd ook niet gewerkt!
  Macbook pro 2010, OSX 10.8.5

 • Marcus

  6 april 2014 om 21:28

  Kan je dit ook in Snow Leopard doen? Ik krijg om de paar dagen de melding om te upgraden naar Mavericks, wat ik absoluut niet wil. Die melding is erg vervelend omdat het behoorlijk dwingerig overkomt. Simpel iets aanvinken van ”melding over deze update niet meer ontvangen” is helaas niet mogelijk.

 • Otto

  29 mei 2014 om 9:53

  Map ‘Applicaties? Programma’s bedoel je

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!