17 april 2013

Bescherm (ING) internetbankieren met behulp van Trusteer Rapport

logoWe kunnen er niet om heen, de afgelopen weken krijgen steeds meer Nederlandse banken te maken met verschillende DDOS-aanvallen. Voorlopig lijkt het nog onschuldig, maar vertellen ze ons wel alles? Dat is de vraag… Wanneer je aan (ING) internet bankieren doet is het aan te raden om Trusteer Rapport te installeren op je Mac of PC.

Recente malware is in staat om logingegevens voor online banking, winkelen, e-handel, email, en sociale netwerksites te 'stelen'. Fraudeurs zijn dan instaat om niet-geautoriseerde betalingen uit te voeren, orders te plaatsen, email te versturen en meer. Met behulp van Trusteer Rapport worden de aanmeldingsreferenties en communicatie verborgen voor alle typen malware en wordt niet-geautoriseerde toegang tot je rekeningen voorkomen.

Trusteer Rapport is een gratis tool die je dient te installeren op je Mac. Tijdens de installatie wordt er in de adresbalk van Safari het Rapport-icon toegevoegd. Wanneer het icon groen is wordt de communicatie met de website beschermt en gegevens verborgen voor malware. Wanneer het icon grijs is wordt de webpagina niet beschermt.

rapportaan

Trusteer Rapport is vooraf ingesteld om websites te beschermen die rechtstreeks met Trusteer samenwerken om hun klanten de best mogelijke bescherming te bieden. ING Nederland is hier één van, uiteraard is het ook mogelijk om andere banken, webshops, enzovoorts te beschermen. Klik hiervoor op het Rapport icon in de adresbalk wanneer deze grijs is. Er verschijnt een popup venster met de omschrijving dat de huidige website niet beschermt wordt. Met de knop 'Bescherm deze website' kun je Rapport activeren voor de website en kleurt het icon groen.

rapportuit

Via de systeemvoorkeuren kun je vrij eenvoudig Rapport in- of uitschakelen. Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Rapport ▸ Stop Rapport. Daarnaast kun je eventueel nog de productinstellingen wijzigen, de standaard vertrouwde website bekijken en beveiligingsbeleid bekijken.

rapportsysteem

Volgens Trusteer Rapport wordt gevoelige informatie en gegevens 100% beschermt tegen malware en niet-geautoriseerde toegang acties. Helaas kunnen wij dit niet controleren en gaan wij ervan uit dat Trusteer de waarheid spreekt. Daarnaast raden alle grote banken in Amerika deze dienst aan. Trusteer rapport is hier gratis te downloaden op de ING website. Tevens zit er ook een uninstall erbij, bewaar deze goed wanneer je Rapport weer wilt verwijderen van je Mac of PC.

Meer tips over beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Ton

  17 april 2013 om 10:36

  “Recente malware is in staat om logingegevens voor online banking, winkelen, e-handel, email, en sociale netwerksites te ‘stelen’. ”

  Dit is een Apple site. Dus de eerste vraag die gesteld had moeten worden is “Bestaat dergelijke malware al voor de Mac?” En als het antwoord daarop “Nee” is dan is installatie dus zinloos.

  Als het antwoord “Ja” is dan is het veel belangrijker om die malware te voorkomen/verwijderen dan de installatie van dit soort discutabele pakketten.

 • Julsa

  17 april 2013 om 12:10

  Ben het hier niet met je eens, Ton.

  Er is wel degelijk genoeg malware voor de Mac, extra veiligheid is, naast firewall en evt.virusscanner altijd goed en het programma is ontwikkeld door div. grote banken en zeker niet discutabel te noemen.
  Zeker aangezien de heren internetcriminelen steeds ” slimmer” worden in het afhandig maken van zuurverdiende centjes.

  Daarnaast werkt het programma uitstekend dus een prima tip!

 • acvz

  17 april 2013 om 12:38

  Ik ben het met Julsa eens, een prima gratis programma dat is ontworpen door div. grote banken van over de hele wereld. Baadt het niet dan schaadt het niet.

 • macboekje

  17 april 2013 om 13:20

  Als ik lees dat het programma is ontworpen door div. grote banken, dan word ik al voorzichtig. Diverse grote banken hebben ons al op genoeg ellende getrakteerd.

 • Loek

  17 april 2013 om 15:40

  Zodra ik het probeer te openen krijg ik een waarschuwing; De volgende schijfkopieen kunnen niet worden geopend.
  Vreemd, nog nooit gehad met een .dmg

 • Loek

  17 april 2013 om 15:41

  Na de tweede keer downloaden was het dmg weliswaar groter maar gaf dezelfde foutmelding. Na de derde keer was hij weer groter maar nu wel te openen. Raar…..

 • Loek

  17 april 2013 om 15:49

  Alleen voor safari?

 • Cas

  17 april 2013 om 18:55

  Rapport werkt ook onder Firefox.

 • Ingeping

  17 april 2013 om 19:52

  Ik zie bij Chrome niets verschijnen, wel staat Rapport in mijn systeem voorkeuren, dus de installatie is wel gelukt.

 • Erik

  17 april 2013 om 23:07

  Als deze versie net zo goed werkt als de Windows variant, zou ik er niet aan beginnen.

  http://www.pc-active.nl/internet/207966-review-ing-trusteer-rapport.html

 • Ipadbankierder

  17 april 2013 om 23:24

  Waarom niet gewoon internetbankieren vanaf het standaard veel meer beveiligde IOS? De Internetbankieren apps van de banken werken steeds prettiger op een iPad ( of IPhone) en bieden steeds meer mogelijkheden. Niks geen gedoe met vertragende programma’s die op de achtergrond alles lopen te controleren. Juist door elke apps maar een eigen hoekje te geven, maar 1 programma tegelijk te laten draaien en alleen maar gecontrolleerde apps vanuit de appstore te laten installeren wordt bij IOS eigenlijk zonder zelf iets te hoeven doen veel ellende voorkomen. Met software die je moet beschermen loop je altijd het risico dat die software achterloopt. Beste advies is dan ook wat mij betreft om voor internetbankieren vooral je iPad of iPhone te gebruiken.

 • Julsa

  18 april 2013 om 10:55

  Ipadbankierder: misschien heeft niet iedereen een iDevice met iOS ?

  Erik: Gebruik het nu een dag. Nog geen problemen kunnen ontdekken, maar eh… een mac is natuurlijk ook geen Windhoos ! ;-)

 • klaas

  19 april 2013 om 8:37

  Jeetje, ik weet niet of het bij jullie ook zo is. Maar Safari is stukken (en stukken en stukken) trager geworden nu ik rapport heb meedraaien…

  Als hier geen verbetering in komt, gaat tie er af….

 • Ad

  19 april 2013 om 9:44

  Ik heb het nu al een poos meedraaien en merk in geen enkel opzicht minder functioneren van mijn Mac (21’5 inch)
  Ook geen problemen met Safari.

 • c Lucker

  21 april 2013 om 11:18

  Vol goede moed geprobeerd, maar is er ook weer af. Niet meer vooruit te branden safari.

 • hennie

  23 juni 2013 om 9:02

  geïnstalleerd en vanmorgen bij het opstarten iedere keer hangen
  in de veilige modus systeemherstel gedaan en nu weer goed
  voor mij niet meer

 • Klaas

  1 december 2013 om 20:51

  Sinds installatie van OS X Mavericks werkt Trusteer Rapport niet (meer). Moest mij installatie van Mavericks opnieuw uitvoeren omdat na de installatie van Trusteer Rapport de iMac bleef herstarten.

  Niet zo’n erg compatible programma dus (wel getest . laatste versie op de ING site beschikbaar) Jammer dus wel, want ik zie het belang van dergelijke software wel, … dat is als het werkt tenminste.

Een reactie toevoegen: