17 april 2013

iOS 6iOS 6: Toegangscode activeren voor begeleide toegang

ios6-accessibilityVanaf iOS 6 heeft Apple de functie ouderlijk toezicht uitgebreid met begeleide toegang. Hiermee wordt het mogelijk om delen van het touchscreen uit te schakelen. Op het eerste gezicht misschien een nutteloze functie echter kan deze wel handig zijn wanneer bijvoorbeeld je kinderen applicaties gebruiken op je iPad, iPhone of iPod Touch.

Daarnaast is het ook de manier wanneer een iDevice wordt gebruikt voor een demo of publieke opstellingen. Op deze manier kun je als eigenaar van het apparaat bepalen welke functies, opties en knoppen een gebruiker op het iDevice mag gebruiken.

Lees ook: Handleiding voor Begeleide toegang inschakelen en gebruiken op een iPhone of iPad

Toegangscode activeren voor begeleide toegang in iOS

Begeleide toegang is te activeren via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Begeleide toegang. Daarnaast is het aan te raden om een toegangscode in te stellen. Deze kun je toevoegen door op de optie 'Stel toegangscode in' te selecteren. Voer een viercijferige code in, deze code dien je steeds te gebruiken wanneer je de begeleide toegang wil deactiveren.

begeleidetoegang

Wanneer je begeleide toegang wil gebruiken dien je driemaal te drukken op thuisknop en cirkels te tekenen over de knoppen die je wilt deactiveren. Bevestig door op start te drukken. Op deze manier kunnen de geselecteerde knoppen niet worden gebruikt. Begeleide toegang kan worden uitgeschakeld door driemaal te drukken op de thuisknop en vervolgens de toegangscode in te voeren.

Screencast:Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!