17 april 2013

Snel een URL doorsturen met behulp van e-mail

mail iconSafari is de standaard webbrowser van Apple die tevens gebruik maakt van iCloud waarbij je alle bladwijzers kunt synchroniseren met al je Apple Producten. Dankzij iCloud tabbladen worden ook alle openstaande tabbladen gesynchroniseerd met de andere apparaten en kun je deze snel raadplegen.

Wanneer je aan het surfen bent op het wereld wijde web kan het uiteraard voorkomen dat je graag een bepaalde webpagina wilt delen met een ander persoon. Dit kun je uiteraard doen via de deelknop in de navigatie balk. Echter kan het sneller en op een eenvoudige andere manier, volg hiervoor onderstaande stappen:

Open Safari en open de gewenste webpagina. In de adresbalk vind je de URL terug, met daarnaast een favicon (mini afbeelding). Sleep deze afbeelding naar het Mail icon in het Dock. Op het moment dat je deze loslaat wordt er automatisch een nieuw e-mail bericht aangemaakt met daarin de URL naar de webpagina.

mailopmaak

Deze toepassing kan niet alleen toegepast worden met een URL. Zo kun je ook snel en eenvoudig een nieuw e-mail bericht aanmaken met een foto, document of ander bestand door het icon te slepen naar de Mail applicatie in het Dock.

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jasper

  17 april 2013 om 9:06

  Met
  ⌘-i kan je de website in zijn geheel mailen
  en met
  ⌘⇧-i stuur je de url naar de mail

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!