18 november 2014

Bestanden tussen twee Macs uitwisselen in doelschijfmodus (Target disk mode)

Wanneer je twee Macs bezit met FireWire- of Thunderbolt-poorten, dan kun je deze op elkaar aansluiten, zodat de ene Mac als een externe harde schijf wordt weergegeven op de andere Mac. Dit wordt de doelschijfmodus (Target disk mode) genoemd.

De doelschijfmodus kan heel handig zijn als er zich problemen voordoen met een van de Macs. Via de doelschijfmodus kun je eventueel belangrijke bestanden veilig stellen of wijzigingen aanbrengen op de harddisk.

Verbind de Macs met een FireWire- of Thunderbolt-kabel. Sluit de Mac welke je als schijf in de doelschijfmodus wilt gaan gebruiken af. Start de Mac opnieuw op terwijl je de T-toets ingedrukt houdt.

Als de Mac ingeschakeld en actief is, kies je Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren', klik op 'Opstartschijf' en vervolgens op 'Doelschijfmodus'.

Schermafbeelding 2014-11-17 om 16.19.34

Wanneer de doelschijfmodus geladen is, verschijnt een harddisk icon op het bureaublad van je Mac. Je kunt nu bestanden uitwisselen met behulp van OS X Finder.

Schermafbeelding 2014-11-17 om 16.21.21

Je kunt deze weer verwijderen (unmounten) uit Finder door het harddisk icon naar de prullenmand te slepen. Terwijl je het icon sleept, verandert het prullenmandsymbool in een verwijdersymbool.

Druk op de aan/uit-knop van de Mac die je als schijf hebt gebruikt om de computer uit te schakelen en verwijder de kabel.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!