19 november 2014

YosemiteDe lijstgrootte van afspeellijsten aanpassen in iTunes 12

Nu de gehele interface van OS X is gewijzigd door de komst van Yosemite zijn er enkele standaard zaken gewijzigd. Een mooi voorbeeld hiervan is het lettertype en vooral de grootte. Vooral in applicaties zoals iTunes is het opvallend dat het lettertype en de ruimte van de afspeellijsten erg klein is.

Gelukkig kun je dit eenvoudig aanpassen door de grootte aan te passen via de voorkeuren van iTunes. Hoe lees je in onderstaande procedure:

• Open de iTunes 12 applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Klik hier op 'iTunes'
• Open 'Voorkeuren'

lijstgrootte itunes12

Ga vervolgens naar het tabblad 'Algemeen' en open het pop-up menu bij de menuoptie 'Lijstgrootte', hier heb je vervolgens de keuze tussen klein, normaal en groot. Kies een gewenste optie en bevestig door op de 'OK-knop' te klikken.

Onmiddellijk worden alle lijsten aangepast naar jouw gekozen grootte. Vooral normaal is aan te raden, maar het kan ook zijn dat je liever ze compact bij elkaar wilt hebben. Maak dan gebruik van de optie 'Klein'.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


  • huub

    22 december 2015 om 14:20

    Ik wil graag een DVD met muziek vanuit iTunes branden (dus 4,7 gigabyte op een dvd zetten). Hoe bereken je in iTunes de grootte in gigabyte van de afspeellijst?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!