10 juni 2016

Foto’s voor OS X: Extra bewerkingsopties activeren

Foto's voor OS X logo

Foto’s bewerken in de Foto's voor OS X applicatie is erg eenvoudig. Op een simpele manier kun je de belichting, contrast, kleur, enzovoorts aanpassen met enkele klikken en schuifbewegingen. Op deze manier bewerk je de foto's op een professionele manier.

Dit doe je door een Foto te openen en klik in de knoppenbalk op ‘Bewerk’ (vanaf macOS drie horizontale strepen met bolletjes), kies vervolgens voor ‘Pas aan’ (draaiknop-icoon) om het bewerken toe te passen. Hier zie je nu een overzicht van een paar bewerkingsopties. Dit zijn slechts een paar opties, je kunt er namelijk nog veel meer activeren.

De extra bewerkingsopties activeren

Klik bovenin de lijst naast 'Aanpassingen' op 'Voeg toe', vervolgens opent er een lijst met een hoop extra bewerkingsopties. Selecteer ze allemaal of enkel de interessantste om toe te voegen.

bewerkingsopties foto's voor OS X activeren

Wij raden sowieso aan om de opties; witbalans, ruisonderdrukking en scherper te activeren. De opties moet je steeds één voor één toevoegen, daarna moet je op de optie ‘Bewaar als standaard’ klikken om altijd deze bewerkingsopties ter beschikking te hebben.

Natuurlijk moet je niet altijd deze opties toepassen bij elke foto. Wanneer je de schuifbalk niet gebruikt zal de aanpassingen niet worden toegepast. Ook kun je bepaalde opties uitvinken in de aanpassingen-lijst (zie pijl op foto) om ze tijdelijk niet te gebruiken.

Lees ook: Wat is iCloud-fotobibliotheek en hoe werkt het?Reacties


 • Edwin

  11 juni 2016 om 0:49

  Nou nog. Iets vinden om meerdere foto’s tegelijk te verwijderen of snap iniet helemaal, zo vermoeiend alles 1voor 1 verwijderen.

 • Wesley Fabry

  11 juni 2016 om 7:04

  @edwin, meerdere foto’s verwijderen kan toch gewoon door in het overzicht ze te selecteren en daarna de toetscombinatie cmd⌘ + backspace uit te voeren of door op één van de geselecteerde foto’s te klikken met de secundaire klik (rechtermuisknop) en te kiezen voor ‘verwijder’ ?

 • Arnold

  11 juni 2016 om 17:14

  gewoon shift vasthouden en enkele foto’s aanblikken .dan naar afbeeldingen in de taakbalk en onderaan sta aantal @ of 18 verwijderen klaar toch

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!