9 juni 2016

NieuwsTwitter-logins gestolen, wijzig nu je wachtwoord!

het nieuwe twitter icoon, met blauwe achtergrond en witte vogel

Een Russische hacker (Tessa88) zegt de beschikking te hebben over maar liefst 379 miljoen accounts Twitter-accounts en is van plan deze te verkopen voor 10 bitcoins (ruim €5000).

Op dit moment is het nog onduidelijk of de hacker ook daadwerkelijk in het bezit is van de data. Twitter ontkent vooralsnog gehackt te zijn. De inloggegevens zouden met behulp van malware te zijn verzameld, hierdoor lopen OS X en iOS gebruikers minder gevaar.

De gelekte wachtwoorden zijn inmiddels door de we website LeakedSource bij verschillende gebruikers geverifieerd. Om deze reden is het verstandig zo snel mogelijk je Twitter wachtwoord te wijzigen. Heb je op een andere website hetzelfde e-mailaccount en wachtwoord gebruikt dan is het verstandig om daar ook het wachtwoord aan te passen. Het kan namelijk zijn dat hackers die in het bezit komen van de gestolen inloggegevens deze gaan uitproberen op andere websites.

Twitter-wachtwoord wijzigen

Het wijzigen van je Twitter-wachtwoord kun je het eenvoudigst doen via de Twitter-website.

twitter wachtwoord wijzigen

• Login op je Twitter-account
• Klik op je foto in de menubalk
• Selecteer de optie 'Instellingen' (Settings)
• Wijzig bij de optie 'Wachtwoord' (Password) je wachtwoord.

Wil je jezelf tegen dergelijke hacks in de toekomst beschermen, activeer dan tweestapsverificatie. Dit is methode waarbij iedere inlogpoging op een vreemd apparaat/locatie moet worden geverifieerd. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Twee-staps-verificatie activeren voor FacebookReacties


  • paul

    10 juni 2016 om 13:36

    Wachtwoord voor de zekerheid meteen veranderd!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!