9 oktober 2009

OS X: Blauwe gloed van Exposé aanpassen

expose-pngSinds de komst van Snow Leopard zit er standaard een blauwe gloed rondom het venster in Exposé waar de muis op staat. Sommige mensen vinden het mooi, anderen vinden de kleur blauw slecht gekozen. Het is mogelijk om deze kleur naar eigen wens aan te passen.

Ga hiervoor via Finder naar de volgende locatie:

Systeem, Bibliotheek, CoreServices, Dock (control klik, "Toon pakketinhoud"), Content, Resources. In deze folder ga je op zoek naar de volgende twee files:

"expose-window-selection-big.png" en "expose-window-selection-small.png"
Het eerste file wordt gebruikt voor de bovenste/openstaande vensters in Exposé. Het tweede file is voor de vensters onder de streep, namelijk de vensters die geminimaliseerd zijn.

Expose color files

Als eerst maak je een kopie van beide files voor het geval je later de originele instellingen terug wilt zetten. Om de files te kunnen aanpassen moet je ze eerst naar een locatie kopiëren waar je schrijfrechten hebt. De makkelijkste locatie hiervoor is je desktop. Met bijvoorbeeld het programma "voorvertoning" kan je de files aanpassen naar de kleur van jouw voorkeur.

Wanneer je de files hebt aangepast moeten ze teruggezet worden naar de originele locatie. Dit kan je doen door ze van de desktop (met Alt ingedrukt) te slepen naar het Finder venster. Wanneer je Alt indrukt houdt, zal er een plusteken bij het pijltje verschijnen. OS X zal hierna om je goedkeuring vragen om de originele file te overschrijven.

Om de wijzigingen actief te maken, geef je onderstaande Terminal commando:

killall Dock

Expose witte gloed

Met de invoering van OS x 10.5 signeert Apple zijn code. Let erop dat na het uitvoeren van deze "tweak" de signatuur van de dock verbroken is. Dit houdt onder andere in dat de Dock geen toegang meer heeft tot je sleutelhanger.

Dit artikel is verouderd en kan misschien niet meer van toepassing zijn in jouw huidige OS X (macOS) versie. Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar een recentere uitleg.Reacties


  • Koen

    9 oktober 2009 om 13:16

    Voor wat heeft Dock toegang tot de sleutelhanger nodig dan?

  • Sypie

    9 oktober 2009 om 20:22

    Beveiliging van zaken waar je een wachtwoord op hebt gezet?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!