1 maart 2017

BasisiOS: Trucje om snel naar de bovenkant van een pagina of app te navigeren

iOS algemeen logo

De basis van iOS is erg simpel en eenvoudig aan te leren. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk een iPad instellen voor ouderen zodat zij er makkelijk overweg mee kunnen. Daarnaast hebben kinderen al vrij snel alle mogelijkheden door.

iOS bevat ook een hoop verborgen opties en functies die we op onze website vrijwel allemaal bespreken. Maar de leukste zijn de handige trucjes en snelle opties. Zo kun je bijvoorbeeld in één keer alle berichten verwijderen in Mail, kun je snel een website bezoeken of handig navigeren doorheen je foto's. Maar wist je ook dat je snel en eenvoudig naar de bovenkant van een webpagina of app kunt navigeren met één tik?

Snel navigeren naar de bovenkant van een app, document of webpagina

Wanneer je een website aan het bekijken bent dan scrol je al snel naar beneden, ook in een applicatie of document kan dit het geval zijn. Wanneer je dan weer naar de bovenkant moet navigeren kun je vegen en tikken tot je bovenaan bent, maar het kan veel sneller.

bovenkant in iOS pagina app met trucje

Om snel te navigeren naar de top kun je tikken op de statusbalk (klok) bovenaan het scherm. Door hierop te tikken spring je onmiddellijk naar de bovenkant van de app of weergeven content. Dit trucje kun je vrijwel in alle applicaties toepassen, ook in apps van derde. In onderstaande video kun je de werking van dit trucje bekijken.

Lees ook: Het dock op je iPhone of iPad verbergen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


  • raucroix nicole

    17 augustus 2017 om 19:42

    ingewikkelde procedure

  • Wesley Fabry

    17 augustus 2017 om 19:43

    Huh? Tikken op de statusbalk, lijkt mijn niet ingewikkeld toch?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!