18 december 2013

Breng het Control Center naar OS X met Controls+

control center logo 7 retinaControl Center, ook wel het bedieningspaneel genoemd, is misschien wel de meest opvallende nieuwe toevoeging in iOS 7. De nieuwe functie geeft de mogelijkheid om snel toegang te krijgen tot verschillende systeeminstellingen en functies. Denk hierbij aan het in en uit schakelen van vliegtuigmodus, Wi-fi, Bluetooth etc.

Handig, want op deze manier moet je niet zoeken in het Instellingen-menu van je iDevice. Helaas is zo’n soort functie nog niet beschikbaar in OS X. Uiteraard heb je in de menubalk toegang tot verschillende opties, maar het zou handig zijn als deze gegroepeerd worden in één menu-item. En dat kan, want in de Mac App Store kun je de applicatie Controls+ kopen.

Zodra je de applicatie opstart krijg je vanuit de menubalk toegang tot verschillende opties die gelijkaardig zijn aan het bedieningspaneel uit iOS 7. Zo kun je snel de helderheid van je scherm en je bureaublad aanpassen of de Screen Saver starten. Uiteraard kun je ook je hele scherm laten oplichten en gebruiken als ‘Flashlight’.

controlsplus1

Naast de instellingen van het beeldscherm kun je ook onmiddellijk iTunes beheren. Zo krijg je mooi de albumcover van het huidige nummer te zien, kun je gebruik maken van de media-toetsen en de artiest plus titelsong raadplegen. Op deze manier kun je eenvoudig muziek luisteren en snel controleren wat de titel van het nummer is of hoe de artiest heet.

controlsplus2

Via het tabblad ‘Timer’ kun je twee nieuwe opties voor OS X raadplegen en kun je een stopwatch activeren of een timer starten. Dit zijn twee extra tools, waarover je Mac standaard niet beschik, maar wel erg handig kan zijn in sommige gevallen. Controls+ is te downloaden in de Mac App Store.

Controls+ for iTunes, Display & Timer in Menu Bar
Controls+ for iTunes, Display & Timer in Menu BarCategorie: Utilities, Lifestyle
Ontwikkelaar: It's About Time Products
Mac OS X  4+  0 MB DOWNLOAD  € 1.09

Meer over Apps kun je hier terugvinden.Reacties


  • Julsa

    18 december 2013 om 14:09

    Van die kleine apps die het werken met de Mac nog productiever maken.
    Top!
    Bedankt voor de tip!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!