18 december 2013

iTunes 11.1.3: Contacten en agenda’s synchroniseren?

ITunes_11_LogoSinds de update van iTunes 11.1.3 in OS X 10.9 Mavericks zijn er een aantal verontrustende e-mails bij ons binnengekomen. Het probleem heeft betrekking tot het synchroniseren van contacten en agenda’s met je iPhone, iPad of iPod. Zo beschikt iTunes niet meer over het contacten en agenda tabblad bij het overzicht van je iDevice.

Dit komt omdat tegenwoordig je contacten en agenda’s automatisch worden gesynchroniseerd via iCloud of via gmail en andere accounts. Om contacten en agenda’s alsnog te synchroniseren dien je deze functies te raadplegen in de systeemvoorkeuren, ga hiervoor via OS X naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Internetaccounts

Hier kun je jouw iCloud, gmail of andere dienst toevoegen of raadplegen. Zodra je op een account hebt geklikt krijg je de mogelijkheid om contacten en agenda’s aan te vinken. Door dit te doen wordt het account geactiveerd in de desbetreffende applicatie en worden deze gesynchroniseerd met de cloud.

conagsync

Vervolgens dien je dan deze dienst ook te activeren op je iPhone, iPad of iPod, ga hiervoor naar Instellingen ▸ E-mail, contacten en agenda’s ▸ selecteer of voeg het juiste account toe. Activeer hier contacten en agenda’s om het synchroniseren tot stand te brengen. Deze functie werkt uiteraard het beste met iCloud, echter biedt g-mail een soortgelijke dienst aan.

Deze vraag werd ook gesteld in onze Genius Community, de plaats waar je terecht kunt met vragen of problemen met je Apple producten of software.

Meer over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


 • Philip

  18 december 2013 om 21:37

  Nog nergens iets gelezen over Notes probleem. Die syncen wel tussen idevices onderling, maar niet meer met Mac osx sinds ongeveer september …

 • Martin

  19 december 2013 om 9:50

  Bij het verbinden van mijn Google Agenda op mijn iMac (Mavericks) via Internetacounts, krijg ik “Geen beveiligde verbinding mogelijk”. Ik kan de oplossing daarvoor nergens vinden. Nooit eerder dit probleem gehad.

 • Martin

  19 december 2013 om 12:52

  Gevonden…

  Systeemvoorkeuren -> Internetaccounts -> + (toevoegen account) -> voeg andere account toe… (selectie onderin, dus niet Google) -> Voeg een CalDAV-account toe. -> Maak aan.

  Geef hier in bij
  Type account: handmatig
  Gebruikersnaam: het volledige e-mailadres van je google agenda account
  Wachtwoord: het google agenda account wachtwoord
  Serveadres: http://www.google.com

  Wel erg omslachtig en weinig intuïtief. Aandachtspuntje….

 • Sjun de Martelaere

  22 december 2013 om 7:59

  Ik ben niet van plan mijn contacten met welk bedrijf dan ook verplicht via een digitale wolk te delen. Kan het synchroniseren van node naar node zonder zo’n wolk niet meer dan breekt de tijd aan voor de overstap naar een ander besturingssysteem.

 • Van Mil

  5 januari 2014 om 12:36

  Hier sluit ik mij bij aan.
  Mavericks is in vele opzichten geen verbetering!
  Soms zelfs een achteruitgang ten opzichten van dan Mountain lion of Snow leopard. te veel beperkingen (wijzigingen) wat voorheen makkelijk was is nu moeilijk.
  Mijn iPhone synchroniseren met mijn Mac was simpel.
  Waarom is de mogelijkheid om te synchroniseren zonder de Cloud niet meer aanwezig? ik voel mij nu gedwongen te doen wat ik juist wil voorkomen.
  Mijn gegevens delen met een ander (Apple) . Bah….

 • Ewsum

  12 december 2014 om 18:54

  Ik heb recht op mijn privicie.
  De cloud is zo lek als een mandje.
  Geen cloud dus

 • Hugo

  6 juni 2015 om 9:14

  Ik heb er nog een ( apple!!) probleem bij!! 4S iphone is de wifi defect na een update……. Apple geeft niet thuis!! Vervolgens kan ik na aanschaf nieuwe 5S mijn contacten niet synchroniseren via itunes! Via macbook pro gaat dat dus ook niet meer. Kan ik eventueel via bleutooth (is het enige wat nog werkt) of via een app nog synchroniseren??? Voor mij is dit zo het einde van apple!

 • JanV

  19 mei 2017 om 13:13

  Sinds de os sierra update van 17 mei 2917 is er in mijn contcacten op de mac de groepen verdwenen en zijn de contacten niet gesynced met de iPhonen en iPad. Op de iPhone en iPad zijn de contacten en de contactgroepen wel aanwezig. Enig idee?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!