22 september 2010

Browsen door de OS X bestandsstructuur met Firefox

Sommige tips op onze website worden "per ongeluk" ontdekt. Zo was ik deze week met Firefox aan het surfen op het internet en per ongeluk sleepte ik een applicatie in het browser venster.

Op zo'n moment verwacht je eigenlijk niet dat er ook daadwerkelijk iets gebeurd. Want wat zou een webbrowser moeten kunnen met een applicatie? Als je een applicatie in een Safari venster sleept dan gebeurd er ook werkelijk niets.

Wanneer je een applicatie in een Firefox of Camino venster sleept dan gebeurt er echter wel iets!

Je krijgt namelijk in Firefox en Camino de mogelijkheid om te kunnen browsen door de bestandsstructuur van de applicatie die in het venster is gesleept. Zo kan je eenvoudig de afbeeldingen en andere bestanden heel bekijken, dit werkt stuk handiger en sneller dan OS X Finder waar je gebruik moet maken van de "Toon pakketinhoud" optie inhet context menu.

Deze truc werkt niet alleen met applicaties maar ook met mappen, je start als het ware een webversie van OS X Finder.

In Firefox en Camino wordt gebruik gemaakt van de file:// handler om de bestand structuur weer te geven. Safari ondersteund het slepen van bestanden in het venster niet, maar wel een directe verwijzing overweg met file://. Bij default wordt hierdoor OS X Finder geopend.Reacties


  • Tom Claus

    22 september 2010 om 9:15

    Tip: In Chrome werkt dit ook zonder problemen en net hetzelfde als in Firefox.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!