24 februari 2017

iOS: Burstmode activeren en gebruiken in Camera app

camera icoon iOS

Vanaf de iPhone 5s is het mogelijk om foto’s te maken in Burstmode. Heel veel iPhone gebruikers weten niet wat dit is en hoe je deze functie moet gebruiken. Met burstmode kun je snel meerdere foto’s achterelkaar maken.

Omdat je in één keer veel foto’s kunt maken is dit uitermate geschikt bij het fotograferen van dieren, kinderen, evenementen, etc. Op deze manier heb je altijd een goede foto van een bepaald moment. Burstmode kun je eigenlijk pas toepassen vanaf een iPhone 5s of nieuwer. De camera applicatie maakt namelijk dan 10 foto’s per seconden en groepeert deze in de Foto’s app. De iPhone 5 kan ook meerdere foto’s achterelkaar te schieten, maar dit zijn er slechts 3 per seconden.

Hoe werkt Burstmode op een iPhone of iPad?

Burstmode is standaard geactiveerd in iOS en is toe te passen in de Camera applicatie bij de functies 'Foto' en 'Vierkant'. Meerdere foto’s in één keer maken doe je door de cameraknop in te drukken en ingedrukt te houden. Tijdens het indrukken maakt de iPhone meerdere foto’s achterelkaar. Boven de cameraknop zie je een teller lopen die aangeeft hoeveel foto’s je aan het maken bent. Zodra je de knop los laat stopt de Camera applicatie met de burstmode.

burstmode activeren in de camera app

Burst-foto’s bekijken en favorieten selecteren

Omdat de iPhone veel foto’s in één keer maakt worden deze op de iPhone 5s of nieuwer gegroepeerd in de Foto’s applicatie. Dit om te voorkomen dat je gehele filmrol wordt overspoeld met dezelfde foto’s. De bedoeling is om na het maken van de burst-foto’s je favorieten te selecteren en de overbodige foto’s verwijdert. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open de Foto’s applicatie
• Navigeer naar het tabblad 'Foto’s' of album 'Alle foto’s'
• Tik op de zojuist gemaakte Burst-foto’s (te herkennen aan de gestapelde foto’s)
• Tik in de knoppenbalk op 'Selecteer'

Burst foto's uit burstmode selecteren en bewaren

iOS selecteert automatisch de beste foto uit de gehele reeks. Dit is op basis van een aantal factoren zoals scherpte, helderheid, belichting en meer. De beste volgens iOS kun je herkennen aan het kleine bolletje onder de foto onderaan in het overzicht. Je kunt nu naar links of rechts vegen om alle foto’s te bekijken. Zie je een goede foto, tik er dan op om deze te selecteren. Onderaan de foto wordt er een bolletje gekleurd, dit geeft aan dat de foto is geselecteerd.

Zodra je één of meerdere favorieten hebt geselecteerd tik je op de 'Gereed' knop. iOS stelt je nu de vraag of je alleen de geselecteerde (favorieten) of alle foto’s uit de burst-reeks wilt bewaren. Het beste is alleen de favorieten te bewaren. Deze worden dan afzonderlijk bewaard in je filmrol, de overige foto’s worden gewist.

Burst-functie uitschakelen

Helaas is het niet mogelijk de Burstmode in zijn geheel uit te schakelen. Uiteraard kun je de functie negeren door de cameraknop niet ingedrukt te houden. Mocht je moeite hebben om foto’s te maken omdat steeds de burst-functie geactiveerd wordt dan kun je ook een volumeknop gebruiken als cameraknop. Wanneer je deze indrukt maak je namelijk ook een foto.

Lees ook: Hoe Live Photos maken?Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!