12 december 2015

CleanMyDrive 2: Externe schijven beheren en opruimen

CleanmyDrive 2

USB sticks of andere externe harddisks worden veelvuldig gebruikt om bestanden van de ene Mac op een andere Mac of PC te plaatsen, dit wordt onder de tech-junkies ook wel 'sneakernet' genoemd.

Wanneer je vaak gebruik maakt van USB devices dan zul je merken dat de capaciteit van het device in de loop der tijd terugloopt, de prullenmand en (onzichtbare) cache bestanden zoals .DS_Store, .Spotlight-V100, .TemporaryItems en .fseventsd zijn hiervan vaak de oorzaak. Daarnaast komt het ook wel eens voor dat een device te snel wordt verwijderd uit een Mac waardoor bestanden niet geheel op het device worden geplaatst.

CleanMyDrive 2 is een gratis tool die ervoor zorgt dat je USB stick of harddisk wordt opgeruimd, waardoor onnodige bestanden geen kostbare schrijfruimte meer innemen.

CleanMyDrive 2: Manage and Clean External Drives

CleanMyDrive 2: Manage and Clean External Drives Categorie: Utilities, Productivity
   451 stemmen
Ontwikkelaar: MacPaw Inc.
Mac OS X  4+  6 MB DOWNLOAD GRATIS

Wanneer CleanMyDrive 2 is geïnstalleerd verschijnt er een harddisk symbool in de OS X menubalk. Daar op het symbool te klikken kun je met één simpele klik de rommel opruimen en extra ruimte vrijmaken. Dit kun je ook volledige automatiseren door het device via de applicatie te unmounten (ontkoppelen).

cleanmydrive 2

Maar er is meer:

• Op eenvoudige wijze het icoon van je USB of externe harde schijf wijzigen
• Gedetailleerde informatie per soort bestanden en hoeveel ruimte ze innemen
• Automatisch USB devices unmounten bij sluimerstand
• Ruimt zowel OS X als Windows 'rommel' op
• Drag & Drop: Sleep bestanden naar het CleanMyDrive 2 symbool in de menubalk, het device overzicht zal openen en je kunt direct de bestanden op het device plaatsen of bewerken.

CleanMyRive 2Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!