12 december 2015

iOS 9iOS 9: Agenda activiteiten die gevonden zijn in e-mails uitschakelen

agenda icoon retina ios

Nieuw vanaf iOS 9 is de mogelijkheid om automatisch afspraken in je Agenda te plaatsen, al enige tijd herkent iOS afspraken in Mail. Nu gaat Apple een stapje verder door de afspraken automatisch in je Agenda te plaatsen.

Wanneer je Mail opent met daarin een afspraak dan zul je bovenaan de mail een extra balk tevoorschijn zien komen. Dit zijn suggesties die je onmiddellijk met één druk op de knop kunt toevoegen. Maar deze handeling is overbodig, want iOS voegt ze automatisch toe.

Misschien was het je al opgevallen, de Agenda applicatie heeft een extra agenda erbij gekregen genaamd ‘Activiteiten uit Mail'. Hierin zie je alle afspraken die in de Mail applicatie zijn gevonden, hoe je het uitschakelt lees je in onderstaande stappen.

• Open Agenda
• Tik onderaan op ‘Agenda’s'
• Vink hier ‘Activiteiten uit Mail’ uit

Agenda in mail

Vanaf nu zullen de afspraken niet meer worden getoond in je Agenda. Wil je dit volledig uitschakelen en dus ook het automatisch genereren, dan doe je dit via Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ schakel bij ‘Agenda’ de optie ‘Activiteiten uit Mail’ uit. Het automatisch generen en toevoegen wordt op deze manier gestopt.

Lees ook: Markeringen toevoegen aan de bijlagen in Mail


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


  • Theo

    12 december 2015 om 10:25

    Ik vind de suggestie best interessant, maar de beslissing wil ik zelf treffen. Hoe moet ik de voorkeuren dan zetten , dat is mij niet duidelijk.

Een reactie toevoegen: