12 december 2015

El CapitanFoto’s voor OS X: Informatie van meerdere foto’s bewerken

Foto's voor OS X logo

Een functie waar veel Foto’s voor OS X gebruikers blij mee zullen zijn is het in één keer wijzigen van meerdere bestandsnamen in Finder. Tot voorheen was dit niet mogelijk en was je genoodzaakt dit handmatig foto voor foto aan te passen.

Vanaf OS X 10.11 El Capitan is het mogelijk in één keer de informatie van meerde foto’s aan te passen (batch rename). Hoe leggen we uit in onderstaande stappen:

• Open Foto’s voor OS X
• Navigeer naar de foto’s die je wilt (her)noemen
• Selecteer twee of meerdere foto’s
• Klik in de knoppenbalk op de i-knop of gebruikt cmd⌘ + i

Batch rename Foto's os x

Er opent een pop-up venster met de mogelijkheid om informatie over de foto’s aan te passen. Bovenaan zie je hoeveel foto’s je hebt geselecteerd. Vervolgens kun je voor al deze foto’s de titel en omschrijving aanpassen of toevoegen. Bij alle foto’s wordt dan dezelfde informatie toegevoegd.

Ook kun je op deze manier één of meerdere trefwoorden toevoegen aan de foto’s, zo heb je snel al je foto’s up-to-date.

Lees ook: Namen van meerdere bestanden wijzigen in FinderReacties


  • W.

    25 januari 2016 om 15:43

    Hoi, vroeger kon je met iPhoto al je foto’s voorzien van een nieuwe titel gevolgd door een automatische nummering. Ik weet dat je dat in de Finder ook kunt doen. …maar, ik vroeg me af of je dit in de nieuwe Foto’s ook (terug) kan, en waar die functie dan staat, want dit kan ik nergens terugvinden? (…Voor de duidelijkheid, ik heb het dan niet over foto’s exporteren via de Foto’s-app naar je HD, want daar kun je dat ook instellen, maar heb het gewoon over de foto’s/bestanden die je in je Foto’s-app hebt geïmporteerd en bekijkt).

  • Wesley Fabry

    25 januari 2016 om 17:04

    @W. dat is helaas niet mogelijk, zover ik weet. Misschien weten onze leden van genius een oplossing: http://genius.appletips.nl

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!