13 december 2015

Hoe Facebook Instant Articles gebruiken?

Facebook icoon (logo)

Sinds deze week kunnen ook Nederlandse nieuwssites Facebook Instant Articles, op dit moment gebruiken onder meer NOS, Nu.nl, RTL Nieuws, etc. de dienst van Facebook. Instant Articles is een directe concurrent van de Apple News app die ook nieuws op een toegankelijke manier aanbied.

Het grootste voordeel is de opmaak, de Facebook gebruiker tik op het nieuwsbericht en deze wordt geopend in een handige en mooie weergave. Daarnaast laden de artikels tien keer sneller dan bij de normale website want alles wordt vanaf de servers van Facebook ingeladen.

Facebook instant

Je kunt de Instant Articles herkennen aan het bliksem-symbool in de rechter bovenhoek van een nieuwsbericht, door het bericht te openen wordt deze automatisch via Instant Articles ingeladen en kun je het lezen.

Er is ook goed nieuws voor de nieuwssites zelf, ze blijven beschikken over de mogelijkheden om advertenties te tonen en de bezoekersaantallen blijven gelijk. Facebook zorgt zelf voor de mooie lay-out en wordt automatisch gegenereerd. Momenteel is de functie alleen beschikbaar voor iPhone, Android volgt later. Meer informatie lees je hier.

Lees ook: Gratis bellen of videogesprekken voeren via FacebookReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: