Menu

25 mei 2016

Contacten bijwerken met behulp van Facebook

contacten applicatie logo OS X

Facebook zit standaard geïntegreerd in iOS en OS X, zo kun je makkelijk een foto delen of je status bijwerken. Daarnaast kun je jouw Facebook contacten integreren in de Contacten applicatie en evenementen toevoegen aan Agenda.

Facebook kun je activeren in iOS via Instellingen ▸ Facebook of in OS X via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Internetaccounts. Wist je dat je ook de contactinformatie kunt bijwerken met behulp van Facebook? Zo kun je jouw bestaande contacten voorzien van een foto en automatisch voorzien van hun Facebook gebruikersnaam. Volg de volgende stappen om je contacten bij te werken met behulp van Facebook.

Contacten bijwerken via Facebook in iOS

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Facebook’
• Log in eventueel in
• Tik op ‘Werk alle contacten bij’

contacten bijwerken via Facebook

Procedure voor OS X

• Open Systeemvoorkeuren via  ▸ Systeemvoorkeuren
• Klik op ‘Internetaccounts’
• Voeg eventueel Facebook toe
• Selecteer in de kolom ‘Facebook’
• Klik op ‘Werk contacten bij’

Zodra iOS of OS X de contacten gaat bijwerken krijgt Facebook éénmalig de toestemming om de telefoonnummers en e-mailadressen van je contacten te bekijken en te vergelijken met je vrienden op Facebook. Als er een match is wordt de gebruikersnaam van je vrienden toegevoegd aan de contactpersoon in Contacten en wordt hun profielfoto gebruikt als foto. Uiteraard worden de wijzigingen gesynchroniseerd met iCloud en al je apparaten.

Lees ook: Twee-staps-verificatie activeren voor Facebook







Reacties


  • Remco 26 mei 2016 om 8:41

    Worden de reeds bestaande foto’s van de contactpersonen dan overschreven met de profielfoto van facebook of worden alleen ontrbrekende foto’s toegevoegd?

  • Wesley Fabry 26 mei 2016 om 9:09

    Alleen ontbrekende tenzij je ooit via deze facebook-optie foto’s hebt toegevoegd, dan worden ze wel vervangen.

  • jan Voorderhaak 26 mei 2016 om 9:31

    Ik kies ervoor om een groot deel van mijn persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken binnen Facebook. Gegevens zoals bijvoorbeeld mijn GSM nummer.

    Na het lezen van deze zin: “krijgt Facebook éénmalig de toestemming om de telefoonnummers en e-mailadressen van je contacten te bekijken en te vergelijken met je vrienden op Facebook.” vraag ik mij af of mijn prive gegevens dan niet doorgegeven worden via andere gebruikers.

    Dus als ik geen gegevens van mezelf wil kenbaar maken aan Facebook en een vriend van me die mij als contact in zijn telefoon heeft staan synct, dan krijgt Facebook toch inzage in bepaalde gegevens als mijn telefoonnummer en wellicht ook e-mailadressen.

    klopt dit?

  • Elke 16 september 2016 om 18:53

    Bij mij lukt de sync niet iPhone 6s met de nieuwe iOS 10. Iemand tips?

  • Dick 30 november 2016 om 9:53

    Waarom worden profielfoto’s uit Facebook bij het ene contact wel toegevoegd aan Contacten en van andere contacten niet?

  • Wesley Fabry 30 november 2016 om 10:32

    @dick dan gebruiken de contacten een ander e-mailadres op facebook, is de naam anders of misschien hebben ze de toegang tot het delen van e-mailadres dicht gezet.

  • Dick 30 november 2016 om 13:10

    Oh oke, dus het emailadres in FB geeft dan ook de foto vrij?

Een reactie toevoegen: