13 oktober 2010

De Airport Base Station Agent uitschakelen

Op iedere Mac is op de achtergrond de “Airport Base Station Agent” aanwezig, ongeacht of je wel of niet in het bezit bent van een Airport wireless accespoint. Deze agent controleert in samenwerking met een Airport accesspoint of er problemen voordoen met de hardware of de verbinding naar het internet.

In het geval van problemen zal de verbindingassistent worden gestart. De agent controleert tevens of er software updates beschikbaar zijn voor de hardware en geeft hiervan een waarschuwing.

Wanneer je geen gebruik maakt van een Airport accesspoint of een Time Capsule dan is deze agent overbodig en gebruikt deze alleen maar resources van je Mac die je beter aan andere processen kan besteden. De agent neemt afhankelijk van je configuratie 10 à 20MB geheugenruimte in beslag.

Als je geen gebruik maakt van een Airport accesspoint dan kan je de Airport Base Station Agent uitschakelen met behulp van de onderstaande stappen:

1. Start het Airport-configuratieprogramma deze kan je terugvinden in de map: Programma’s ▸ Hulpprogramma’s.

2. Ga naar de menuoptie: Airport-configuratieprogramma ▸ Voorkeuren...

3. Schakel alle opties uit in het voorkeurenvenster.

4. Sluit het Airport-configuratieprogramma af.

Na een herstart van je Mac zal de Airport Base Station Agent niet meer automatisch worden geladen door Mac OS X. Je kan dit eventueel controleren met behulp van het Activiteitenweergave programma (Procesnaam: Airport-configuratieprogramma).Reacties


 • ruud

  13 oktober 2010 om 20:30

  ik gebruik mijn brother printer by airport omdat er alleen over time capsule gesproken wordt kan ik dan ook alles afvinken en werkt mijn imac +powerbook dan toch draadloos via airport ?

 • maclover

  13 oktober 2010 om 22:47

  goeie truc, ik doe het ook altijd bij iedereen

  doel = zo min mogelijk regeltjes als je ‘top’ intoetst bij terminal

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!