12 oktober 2010

Foto’s vanaf een USB stick importeren op je iPad

Wanneer je naast een iPad ook de "Camera connection kit" bezit dan kan je redelijk eenvoudig foto's vanaf een USB stick foto's importeren. De Camera Connection Kit bestaat uit twee verschillende adapters. Één adapter voor het aansluiten van een digitale camera via de USB kabel en één adapter waarmee je een SD kaart kan aansluiten op je iPad.

Met behulp van de USB adapter kan je ook een USB stick voorzien van foto's aansluiten op je iPad. Helaas kunnen de foto's niet vanuit iedere willekeurige map op de USB stick worden geïmporteerd.

Je kunt dit oplossen door een map genaamd "DCIM" aan te maken op de USB stick. Plaats in deze map de foto's die je wilt importeren. DCIM is de standaard map die door digitale camera's wordt gebruikt, je simuleert dus als ware een SD kaart.

Sluit hierna de USB stick aan op je iPad met behulp van de USB adapter, automatisch zal nu de Foto's app worden gestart en heb je de mogelijkheid om de foto's te importeren in je fotorol.

Mogelijk dat er in de toekomst door Apple meer ondersteuning voor bestanden worden geboden. Denk hierbij aan het importeren van documenten in de iWork apps.Reacties


 • Sim

  13 oktober 2010 om 17:39

  Zou het nu al niet mogelijk zijn… docs te importeren door vooraf een map DCIM op je stick aan te maken ? Ik bezit de kit niet en kan dus niet zelf uitproberen.. Wie lukt het ?

 • Volkan

  13 oktober 2010 om 20:30

  @ Sim, nee. Niet mogelijk. Nog steeds niet.

 • Audie

  14 oktober 2010 om 22:00

  Bij lukt het wel door eerst te open met iFile (JB) en vervolgens met Document to Go(office) open en save to /local.
  Klaar is kees.

 • Arjen

  15 oktober 2010 om 12:55

  @ Sim, er is een app voor de iPad genaamd USB Disk voor iPad. Hiermee kun je via iTunes (synchronisatie) documenten op je iPad zetten, erg handig!

 • Freek

  20 oktober 2010 om 21:19

  Ik heb dit vanmiddag geprobeerd maar helaas is mij dit niet gelukt :(
  Vraag me af hoe dit kan? En kan het zijn dat niet alle USB sticks worden ondersteund oid?

  Gr.

 • Freddy

  17 januari 2011 om 15:43

  Ben ook al 2 uur bezig maar werkt niet.Geen Fotos te importeeren.
  wat nu??

 • Frank

  28 januari 2011 om 17:21

  @Freddy, ik heb er vanmiddag ook even mee zitten spelen en mij viel op dat de bestandsnaam belangrijk is. Probeer maar eens een foto te hernoemen naar p729001.jpg ipv foto001.jpg
  Foto001.jpg snapt ie niet en de andere wel. Weet nog niet precies waarom, maar misschien heeft iemand dit al eens uitgezocht. (en post het hieronder ;)

 • Ingrid

  14 april 2011 om 12:01

  Ik heb een map op mijn usb stick DCIM aangemaakt en het lukt mij helaas nog niet. De foto’s staan er op in jpeg formaat.
  Wie kan mij helpen ?

 • WimD

  26 juni 2012 om 14:12

  Tijdens deze procedure worden maar twee beelden uit een serie van 15 gekopieerd. Nog vervelender is, dat je beelden die je van een stick op je iPad zet, niet meer kunt verwijderen want het “prullebak-icoontje” daarvoor ontbreekt. Zijn er soms werkplekken bij Apple waar alleen prutsers werken?

 • Maertens

  2 oktober 2013 om 13:47

  Lukt niet, krijg melding: uw aangesloten apparaat neemt teveel stroom…

 • Dennis

  7 maart 2014 om 11:57

  Het koste me even om erachter te komen maar de truc is dat de bestandsnaam uit 8 karakters dient te bestaan. Je ipad kan zowel foto’s als video’s afspelen.

  Uieraard wel even de tip van de “DCIM” map gebruiken die hierboven al staat beschreven.

  Have fun!

 • Malkiel Spang.

  4 oktober 2014 om 23:34

  Heb DCIM geladen en toen mijn Camera Connection Kit met mijn fotokaartje aangesloten. Ging perfect. Daarna makkelijk per email aan anderen verzonden.

 • Marian

  2 november 2014 om 20:24

  Maar nu andersom, van iPad op USB stick zetten. Wie kan me helpen? Mvg Marian

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!