12 oktober 2010

iWork: Meerdere inspector vensters openen

iwork09

In alle iWork applicaties (Pages, Keynote en Numbers) heb je de beschikking over het inspector (info) venster. Deze activeer je doormiddel van de ronde blauwe i-knop in de toolbar van een iWork applicatie. Een inspector venster verschijnt altijd op de voorgrond en geeft je toegang tot uitgebreide informatie en de instellingen van het document en de objecten.

Het venster is opgedeeld in meerdere secties die je kunt selecteren doormiddel van iconen. Een klein nadeel van het venster is dat er maar één inspector venster per applicatie kan worden geopend. Wanneer je bijvoorbeeld een Pages document aan het bewerken bent met een groot aantal foto's, tekst en tabellen dan dien je iedere keer te switchen van sectie in het inspector venster.

Gelukkig bestaat er voor dit soort gevallen de mogelijkheid om meerdere inspector vensters te open. Je kunt een extra venster openen doormiddel van de Option-⌥ toets ingedrukt te houden en op een sectie icoon te klikken. Hierdoor wordt de selecteerde sectie in een nieuw inspector venster geopend.

inspector-vensters

* Geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: