11 oktober 2010

10 tips voor iOS 4.x

1. Wanneer je een PDF bekijkt via de Mail app of Safari dan kan je deze ook toevoegen aan de iBooks app. Open het het PDF bestand en tap op de knop Open met.. ▸ optie: iBooks om het bestand te downloaden en toe te voegen aan je iBooks bibliotheek. Dit is tevens de eenvoudigste en meeste snelle manier om een PDF op je iPhone (of iPad) te bewaren.

2. In de iBooks applicatie kan je de volgorde van de boeken aanpassen. Tap op een boek en houd vast totdat het boek iets groter wordt weergegeven. Houd je vinger op het scherm en verplaats het boek naar de gewenste plaats. Het herschikken werkt niet alleen bij de boeken maar ook met PDF documenten.

3. De iPhone 4 heeft de mogelijkheid om HDR foto's te maken. Standaard wordt zowel de normale als HDR versie van de foto opgeslagen in je fotorol. Als je geheugen wilt besparen dan kan je er voor kiezen om het bewaren van de standaard foto’s uit te schakelen. Je vindt deze optie terug in Instellingen ▸ Foto’s optie ▸ optie: Bewaar normale foto.

4. In de kaarten app kan je op iedere willekeurige locatie een speld plaatsen op de kaart door te tappen op de gewenste positie en vast te houden totdat er een paarse speld op de kaart wordt geplaatst. Met behulp van deze speld kan je heel eenvoudig de adresgegevens bekijken, een routebeschrijving maken en Streetview activeren (mits beschikbaar).

5. Na het ontvangen van een SMS bericht zal je iPhone nog tweemaal een signaal geven als het bericht niet is bekeken. Je kan deze “repeat” optie uitschakelen via de Instellingen ▸ Berichten ▸ optie: Herhaal melding.

6. In de contacten app is het mogelijk om de verjaardag van een contactpersoon toe te voegen. Selecteer hiervoor de contactpersoon en ga naar Wijzig ▸ Nieuw veld ▸ Verjaardag. De toegevoegde verjaardagen kan je weergeven in de Agenda app via de knop Agenda’s ▸ optie: Verjaardagen.

7. Op het moment dat je het kompas gebruikt kan je heel eenvoudig naar je huidige locatie in de kaarten app switchen, tap hiervoor op de pijl-knop linksonder in het scherm.

8. Als je tijdens het terugkijken van de foto’s wilt weten of je te maken hebt met een HDR versie van de foto tap dan op een willekeurige plaats in de foto. Wanneer het een HDR foto betreft dan zal in de linker bovenhoek de tekst “HDR” verschijnen.

9. Door tijdens het maken van foto’s op het scherm te tappen verschijnt er een sliderbalk waarmee je kunt in- en uitzoomen. In plaats van de slider te gebruiken kan je ook tappen op de “+” en “-” links en rechts van de sliderbalk.

10. Als je een email ontvangt met daarin een datum voor een afspraak dan kan je hiervan heel eenvoudig een nieuwe activiteit in de Agenda app maken. Als er een datum door de mail applicatie is gedetecteerd dan wordt deze blauw en onderstreept weergegeven. Tap op de gedetecteerde datum en houd je vinger op de knop totdat de optie “Maak activiteit” verschijnt. Druk hierop en er wordt automatisch een nieuwe afspraak aangemaakt, de titel van de email wordt hierbij als omschrijving gebruikt.Reacties


 • Jasper pc service

  11 oktober 2010 om 10:22

  Handig kende ze allemaal eigenlijk wel

 • Sander

  11 oktober 2010 om 10:53

  Even een vraag over het eerste plaatje daar heb je “Zo denkt Steve” tussen je boeken staan. Dit is dus geen .pdf!
  Hoe hebben jullie dat boek gevonden en erop gekregen als iPad boek want ik heb hem via bol.com maar dit werkt natuurlijk niet door de drm beveiliging.

  Verder top al die tips! Zitten er regelmatig tussen die ik als vrij nieuwe Mac gebruiker nog niet weet :)!

  Mvg

 • Theo

  11 oktober 2010 om 10:59

  Hardstikke leuke en goede tips, ik ben voornemens de iphone 4 aan te schaffen zodra mijn abo dit toelaat.
  Weet iemand of je je extra moet beveiligen als je onderweg buiten je beveiligde thuis- netwerk bijv bankzaken wilt regelen op je iphone 3/4?
  M.a.w. zijn er voor de iphone speciale (fire)walls nodig?
  Thuis op mijn MBP heb ik tot nu toe gelukkig nergens last van……Afkloppen!
  Ben benieuwd wie mij hierop kan antwoorden?

  Mvg
  Theo

 • Nils Breunese

  11 oktober 2010 om 11:02

  @Sander: Zo te zien is in dat plaatje ‘Boeken’ geselecteerd en niet ‘Pdf-bestanden’.

 • Bart

  11 oktober 2010 om 13:44

  Niet alleen iBooks maar meerdere apps kunnen aangeven dat ze wat met een PDF-file kunnen. Zo ook onder andere iPrint van HP. Dan verschijnt er boven in beeld niet de optie “Open in iBooks” maar “Open met…” en krijg je een keuze lijstje met apps die wat met het bestand kunnen. Ik neem aan dat hier bij 4.2 ook de optie “print” zal worden toegevoegd.

 • Sander

  11 oktober 2010 om 20:19

  @ Nils Breunese:

  Vandaar ook mijn vraag ;)
  Het boek ” Zo denkt Steve” is namelijk niet te krijgen in het Nederlands als iBook.
  Je kan natuurlijk het boek wel omzetten met verschillende programma’s zodat je een .pdf bestand overhoudt maar dan ziet het boek er niet uit en benut je ook niet het super mooi gemaakte iBooks.

  Mij gaat het er dus om, hoe krijg je een beveiligd boek van een andere store dan die van Apple, op de iPad/iPhone?
  En dan wel als echt boek ook kunnen lezen, en niet een .pdfje die er niet uti ziet.

  Gr.

 • karel-willem

  12 oktober 2010 om 16:48

  Dat doe je met txtr (als epub-reader op je iPad of iPhone), in combinatie met Adobe Editions op je computer.

 • Sander

  12 oktober 2010 om 17:09

  Ja precies, maar ik wil het via iBooks lezen ;)
  Txtr e.d. programma’s heb ik al geprobeerd maar die zien er niet uit.

 • karel-willem

  12 oktober 2010 om 17:11

  Tsja, die beveiliging wordt er niet voor niets op gezet.
  Het is dus het één of het ander.

 • Marco de Bruijn

  31 oktober 2010 om 18:45

  Zo denkt Steve heb ik inmiddels ook op mijn iPad staan. Het importeren van de boeken van Bol.com op de iPad gaat helaas niet vanzelfsprekend. Je hebt hiervoor de gratis App Bluefire reader nodig. De enige reader zover ik weet om met Adobe’s drm beveiligde epubs van Bol.com om te kunnen gaan. Bol.com heb ik (vandaag) al aangeschreven met de vraag of wij, iPad gebruikers en boekenliefhebber, op korte termijn een Bol.com store als App op de iPad kunnen verwachten. Wanneer iedere iPad bezitter nu ook gaat informeren, dan komt het commerciële apparaat van Bol.com wellicht tot een nieuwe visie :)
  Cheers!

 • Anne

  27 juli 2011 om 19:40

  Ik heb gisteren een aantal pdf’s in iBooks gezet, maar vandaag zijn ze verdwenen. Hoe kan ik die pdf’s goed bewaren? En weet iemand hoe je de pdf’s die je download een nieuwe naam kan geven? Dank!

 • claudia

  11 november 2011 om 10:10

  Ook ik zou graag willen weten hoe je pdf’s een andere naam kan geven. Ik heb te maken met documenten met nietzeggende namen als ” q-23lkrybn” zo ongeveer. Dan weet ik natuurlijk niet wat daaronder zit. Ik gebruik collecties al, maar binnen collecties heb ik veel pdf documenten met dit soort namen.

  Wie weet het antwoord? ( ik denk eigenlijk dat het niet mogelijk is, maar hoe gaan jullie daar dan mee om? )
  En ik las ook ergens dat je aantekeningen kan maken: dat begrijp ik ook niet hoe dat werkt. Ik heb een IPAD 1.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!