18 mei 2011

De debug optie in bureaublad en schermbeveiliging

De developers van Mac OS X laten zo nu en dan wel eens sporen achter in Mac OS X. Zo beschikken een aantal standaard Mac OS X programma’s over een debug functie die geactiveerd kan worden met behulp van Terminal commando’s.

Er zijn in Mac OS X ook debug functies aanwezig die je kunt activeren met behulp van een toetscombinatie, een voorbeeld hiervan is het 'Bureaublad en schermbeveiliging' voorkeurenpaneel in het  menu ▸ Systeemvoorkeuren.

Door op het voorkeurenpaneel 'Bureaublad en schermbeveiliging' te dubbelklikken met de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ ingedrukt activeer je de debug optie van het voorkeurenpaneel.

In dit voorkeurenpaneel is een ‘test’ knop aanwezig die verder geen zichtbare functie heeft. Met behulp van de knop ‘Debug info’ verschijnt er een extra venster met daarin extra informatie voor de huidige achtergrond afbeelding. Mogelijk hebben de meldingen in het venster betrekking op corevideo en openCL, dit zijn de frameworks die verantwoordelijk zijn voor de opbouw van de grafische interface.

Veel heb je niet aan de informatie, maar voor de echte Apple-freak is dit natuurlijk wel leuk om te weten.

Gabrielle bedankt voor de tip!Reacties


  • Michel

    28 oktober 2013 om 12:16

    mijn bureaublad is blauw, en wat ik ook doe bij het openen van bureaublad en schermbeveiliging, mijn imac loopt vast, kan dan niets meer, alleen stekker er uit en weer er in, dan werkt alles normaal, ik moet echter niet bureaublad gebruiken bij systeemvoorkeuren.
    klein bij komend probleem is nu 28-10 dat ik 54.376 foto’s kwijt ben :-(

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!