19 mei 2011

Mac OS X: Front Row uitschakelen

Front Row is de media center software die standaard is geïnstalleerd op iedere Mac met OS X Tiger 10.4 of hoger. De laatste dagen lijken echter aangebrokenvoor Front Row want deze is niet terug te vinden in de developer previews van Mac OS X Lion 10.7. Vanzelfspekend is het wachten op de officiële release van Lion maar de kans dat Front Row verdwijnt uit OS X is zeer groot.

Naar alle waarschijnlijkheid wil Apple met het weglaten van Front Row de verkoop van de Apple TV gaan stimuleren. Een andere factor is dat Front Row relatief onbekend is bij Mac OS X gebruikers en dat er maar mondjesmaat gebruik van wordt gemaakt. Het gebruik van Front Row is ook sterk teruggelopen sinds er geen Apple remote's meer worden geleverd bij nieuwe Macs.

De meeste Mac OS X gebruikers maken kennis met Front Row door het per ongeluk gebruiken van de toetscombinatie cmd⌘ + esc of door het gebruik van een Apple Remote die behoort tot een Apple TV. De infrarood ontvanger van een Mac ontvangt het signaal van de remote en zal automatich Front Row starten.

Je kunt de bovenstaande twee methodes van Front Row activatie heel eenvoudig uitschakelen.

De toetscombinatie kun je uitschakelen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties. Deactiveer de toetscombinatie voor 'Toon/verberg Front Row'.

Het gebruik van de Apple remote in combinatie met je Mac kun je uitschakelen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beveiliging ▸ Algemeen. Unlock de instellingen met behulp van het hangslot linksonder in het venster. Activeer de optie: 'Schakel infraroodontvanger voor afstandsbediening uit'

Front Row is door het activeren van de bovenstaande twee opties alleen nog maar te activeren met behulp van de Front Row applicatie in de map Programma's.

Wanneer je helemaal geen gebruik maakt van Front Row dan is het ook mogelijk om deze compleet te verwijderen van je Mac. Ga naar de map Macintosh HD ▸ Systeem ▸ Bibliotheek ▸ CoreServices en sleep de Front Row applicatie in de prullenmand.Reacties


 • AGTon

  19 mei 2011 om 8:57

  Zou toch jammer zijn als dit klopt. Ik gebruik dit programma vaak om trailers te bekijken.

 • patricia

  19 mei 2011 om 9:04

  Same here.

 • Bart

  19 mei 2011 om 10:29

  Ziet er fantastisch uit, maar ik heb het inderdaad nooit gebruikt. Via de mappen een film selecteren is toch iets gemakkelijker en sneller. Mooi programma, maar ietwat overbodig.

  Filmtrailers kun je overigens ook in iTunes bekijken. Maar inderdaad, daar is Front Row wel heel fijn voor.

 • Exotic

  19 mei 2011 om 10:29

  Jups, ideaal voor trailers :-)

 • Kawaschapi

  19 mei 2011 om 10:45

  Ik ook, zo keek ik eerst of het de moeite waard was om ’n film te downloaden! Jammer, dan maar weer naar Pathé surfen:-(

 • Richard

  19 mei 2011 om 11:42

  Ik gebruik Front Row niet heel vaak, maar vind het toch wel een goede aanvulling. Zou het mogelijk zijn om de app te bewaren en te installeren in de nieuwe OSX versie?

 • Simon

  19 mei 2011 om 12:01

  Ik gebruikt Front Row heel veel. Zou het jammer vinden moest het verdwijnen.

 • Wesley

  19 mei 2011 om 12:20

  Jammer als het zou verdwijnen gebruik het toch wel regelmatig om films mee te kijken. Hoop dat dit bericht maar en gerucht is en front row gewoon blijft!

 • dirkuijt

  19 mei 2011 om 13:41

  doe maar ff Plex als media standaard Apple!

 • Marijn

  19 mei 2011 om 15:00

  Ik heb frontrow 1x geprobeerd. Haperende beelden, meteen afgeschreven.

 • Timen

  19 mei 2011 om 20:00

  Gebruik het eigenlijk niet voor films etc, maar wel voor trailers! En het fijne is ook dat al je andere meldingen (zoals bijv. Growl) automatisch uit gaan, je kunt ze ook wel handmatig uitzetten maar dan ben je weer langer bezig. En nu is het gewoon even cmd – esc en je kunt alle trailers bekijken van de films die op dit moment in de bios zijn / gaan komen, en volgens mij nog veeeeel meer! Jammer…

 • iDriftKing

  20 mei 2011 om 20:03

  Ik gebruik het best vaak, vind het een leuk programma het einge probleem is het gebrek aan video codecs. Maarja, daar heb je dan VLC voor he..

 • Snapcatchers

  26 juli 2011 om 19:17

  Na de installatie van OSX Lion erg teleurgesteld: FrontRow is verdwenen. Ik gebruikte het erg vaak, om film trailers te bekijken en om muziek af te spelen. Ideaal. Ik mis het heel erg. Kunnen we lobbyen dat Apple het gaat uitbrengen als app in de App store?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!