8 september 2011

De elementen van de Mac App Store bekijken

In Safari heb je de mogelijkheid om de 'developers'-functie te activeren. Met deze optie die speciaal voor ontwikkelaars is toegevoegd aan Safari kun je de opbouw van webpagina's bekijken. Tevens geeft deze tool je toegang tot extra informatie, bijvoorbeeld de grootte van de componenten en de laadtijd van de webpagina. Je kunt de op 'developers' functie in Safari activeren via de menu-optie: Safari ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd ▸ Toon ontwikkel-menu in menubalk.

De Mac App Store applicatie is onderwater niets meer dan een webbrowser die zoals Safari gebruik maak van WebKit om webpagina's weer te geven. Ook in de Mac App Store applicatie is het mogelijk om de 'developers'-functie te activeren, echter niet via het menu maar met behulp van een Terminal commando.

Sluit de Mac App Store applicatie en open een OS X Terminal venster, kopieer het onderstaande commando en plak deze in Terminal.

defaults write com.apple.appstore WebKitDeveloperExtras -bool true

Herstart hierna de Mac App Store applicatie, met behulp van een secundaire muisklik in de interface krijg je nu toegang tot de optie 'Inspecteer element'.

Het activeren van de 'developers'-functie kan erg handig zijn als je bepaalde afbeeldingen/icons wilt 'rippen' uit de interface.

Je kunt deze wijziging weer ongedaan maken met het onderstaande commando:

defaults write com.apple.appstore WebKitDeveloperExtras -bool false

Koos, bedankt voor de tip!Reacties


  • Ortwin

    8 september 2011 om 16:31

    Koos bedankt voor deze tip! Ga ik toepassen om de icoontjes van de apps die ik heb gekocht te kunnen kopieren.

Een reactie toevoegen: