8 september 2011

10.7OS X Lion: Opsommingen maken in teksteditor

Wanneer je snel een lijstje of opsomming met bijvoorbeeld actie punten wilt maken dan kun je daar Pages of Microsoft Word voor gebruiken. Maar eigenlijk is er helemaal geen noodzaak om een dergelijke "zware" applicatie te starten.

Teksteditor is namelijk binnen enkele seconden beschikbaar en deze standaard OS X applicatie en heeft ook de beschikking over deze functionaliteit. Met de zeer handige "inspring mode" kun je snel en eenvoudig een overzichtelijk lijstje maken. Je activeert de "inspring mode" door in het document de toetscombinatie Option⌥ + Tab te gebruiken.

Na het activeren van de "inspring mode" wordt er direct een bullet geplaatst op de eerst volgende regel. Deze bullet zal iedere keer verschijnen wanneer je een regel afsluit met enter. Gebruik de tab-toets om in te springen naar de volgend tab. Door tweemaal op enter te drukken spring je een tab terug.

Het is ook mogelijk om het opsommingsteken aan te passen, dit kan via de knop 'opsommingstekens' rechts in de knoppenbalk van de applicatie. Je kunt ook gebruik maken van de menuoptie: Teksteditor ▸ Opmaak ▸ optie: Lijst...

De "inspring mode" is overigens alleen beschikbaar in "RTF"-mode (Rich Text Format).Reacties


  • Lutjemac

    8 september 2011 om 14:56

    Werkt ook in Snow Leopard.

    Met vriendelijke groet,

    Lutjemac

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!