8 september 2011

10.7OS X Lion: De grootte van het iCal lettertype aanpassen

De nieuwe grafische interface van iCal onder Mac OS X Lion was voor veel gebruikers even wennen, maar langzamerhand begint de kritiek minder te worden. Persoonlijk heb ik geen probleem met de universele interface op één ding na…

Het lettertype wat wordt gebruikt voor de weergave van de afspraken is naar mijn mening veel te klein. Gelukkig blijkt het heel simpel te zijn om de grootte van het lettertype aan te passen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de toetsencombinatie cmd⌘ + en -.

Mocht je de toetsencombinatie niet kunnen onthouden dan kun je dit ook aanpassen via het iCal menu: View ▸ optie: Maak tekst groter / kleiner.Reacties


 • Biker

  8 september 2011 om 10:00

  Hoe simpel… na al die (Snow) Leopard jaren met piepkleine letters te hebben gewerkt veronderstelde ik dat het nog steeds niet was opgelost onder Lion.

  Super!!!

 • Erik

  8 september 2011 om 12:18

  Ja, goeie tip! Ik moest ook vaak staren naar de afspraken… Thanks, Richard!

 • mike

  8 september 2011 om 15:35

  Bedankt voor de tip! ;-)

 • Ingrid

  8 september 2011 om 15:49

  Ik mis heel erg het maandoverzicht aan de linkerkant van het scherm, is dat terug te krijgen op één of andere manier. Een afspraak plannen over 2 weken of kijken of je beschikbaar bent is nu veel omslachtiger.
  Verder stonden hierboven altijd de verschillende agenda’s. Ook dat is lastiger geworden. Kan dat ook opgelost worden?

 • simon

  8 september 2011 om 16:12

  Is zoiets in Mail ook mogelijk?

 • Ouw

  8 september 2011 om 17:17

  Als je het vergroten en verkleinen van de tekst bedoelt, dan is het antwoord ja. Cmd+ of cmd- geeft in meerdere programma’s resultaat. Altijd even proberen als iets slecht leesbaar is.

 • Bikey

  8 september 2011 om 19:39

  Ik zou nog een stap verder willen gaan en systeembreed het lettertype ietsje groter willen instellen. Kan dat?

 • Silvester

  8 september 2011 om 23:19

  @Bikey zou mooi zijn.
  Ik heb een 27 ich Imac en de letter zijn soms wel heel erg klein
  Imand een oplossing?

 • Ouw

  9 september 2011 om 10:08

  Je kunt de resolutie van je beeldscherm verlagen. Dan worden de letters vanzelf groter. Uiteraard gooi je dan met het badwater ook het kind weg. Dat is niet de juiste oplossing.
  Ik vrees dat je de instellingen per applicatie moet wijzigen. Zelfs bij de instellingen in ‘Universal Access’ voor slechtzienden is zo’n algemene aanpassing niet mogelijk.
  Kleine letters zijn inderdaad een hebbelijkheid van een scherm met hoge resolutie. Als je daar problemen mee hebt, is het wellicht tijd voor een leesbril of een speciale ‘computerbril’. Vraag eens aan andere personen in je omgeving of zij die letters ook slecht leesbaar vinden. Dan heb je wat vergelijkingsmateriaal.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!