11 september 2011

De herkomst van een download herleiden

Bij de meeste OS X Gebruikers zit de download map vaak vol met allerlei gedownloade bestanden uit het verleden. In sommige gevallen is het wel een handig om de herkomst te weten van een specifiek gedownload bestand.

In Mac OS X is deze herkomst zeer eenvoudig te traceren door middel van het OS X Finder informatie venster. Selecteer een bestand in de download map en gebruik control+klik ▸ 'Toon info' of de toets combinatie cmd⌘+I om het info venster te openen.

Klik op het driehoekje van de 'Meer info'-sectie om extra informatie te tonen. Bij 'Oorsprong' wordt de url weergegeven waar het bestand met behulp van Safari is gedownload. Je kan niet klikken op de url's maar je kunt ze wel selecteren met de muis en hierna kopiëren met cmd⌘+C.

Wanneer het een bestand betreft dat je hebt ontvangen met iChat of als attachment in OS X Mail dan verschijnt hier de naam van de afzender.

In sommige gevallen (zoals hieronder) komt het voor dat er twee adressen bij de 'oorsprong' informatie verschijnen. Dit gebeurt als de download locatie van het bestand niet gelijk is aan de webpagina waarop de link werd vermeld.

• geupdate artikel







Reacties


 • Obi

  11 september 2011 om 9:05

  Mooi! Ik ben weer blij ;

 • christophe du trré

  11 september 2011 om 9:53

  b edankt kan ik gebruiken!!!

 • Dagaloni

  11 september 2011 om 13:52

  Hee dat is handig!

Een reactie toevoegen: