3 februari 2012

De Mac OS X Crash reporter uitschakelen

Als er een applicatie crashed in Mac OS X dan wordt dit gedetecteerd en worden alle gegevens met betrekking tot de crash verzameld. Hierna krijg je de mogelijkheid om een samengesteld rapport door te sturen naar Apple. Het genereren van het rapport door de Crash Reporter duurt enkele tot tientallen seconden.

Wanneer je ontwikkelaar bent en je eigen ontwikkelde applicaties aan het testen bent dan zit je hier natuurlijk niet op te wachten. De kans is groot dat er nog fouten in je code zitten die tot een crash van de applicatie kan leiden.

Over het algemeen hebben de meeste OS X gebruikers dankzij het stabiele operating systeem en de bijbehorende applicaties niet veel last van crashes. Een uitzondering hierop is Safari, deze kan nog wel een crashes veroorzaken waarvan Adobe Flash of andere plugins in de meeste gevallen de oorzaak van zijn.

Door middel van OS X Terminal is het mogelijk om het Crash Reporter venster en de bijbehorende logging uit te schakelen. Typ hiervoor het onderstaande commando:

defaults write com.apple.CrashReporter DialogType none

De crash reporter kan je weer opnieuw activeren met:

defaults write com.apple.CrashReporter DialogType crashreport

Als normale OS X gebruiker is het misschien verstandig om de Crash Reporter geactiveerd te laten en netjes het rapport door te sturen naar Apple. Het versturen van de informatie helpt Apple om bugs in applicaties op te lossen en hun software te verbeteren.Reacties


 • Frank

  3 februari 2012 om 10:54

  Wordt hiermee de volledige reporting uitgezet of alleen het dialoog (Dus dat het rapport nog wel verzonden wordt, maar alleen niet meer om gevraagd wordt)?

 • lowfi

  3 februari 2012 om 16:07

  Doet apple hier uberhaupt iets mee?

 • Maurice

  3 februari 2012 om 16:33

  Is dit op user-basis in the stellen. Ik heb namelijk een apart account voor s/w ontwikkeling en een apart account voor normale-mensen-gebruik . Bij die laatste wil ik eigenlijk wél dat crashes gelogd worden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!