2 februari 2012

Calculator en Woordenboek verwijderen uit Spotlight

spotlightWanneer je een zoekopdracht uitvoert in Spotlight verschijnen er in de zoekresultaten ook referenties die voorkomen in het woordenboek. Dit woordenboek bestaat voor het grootste gedeelte uit de "New Oxford American Dictionary" en is volledig Engelstalig.

De weergave van de woordenboek resultaten kan niet worden uitgeschakeld met behulp van de Spotlight voorkeuren. Wil je deze zoekresultaten toch uitschakelen dan is dat mogelijk met de onderstaande OS X Terminal commando's:

defaults write com.apple.spotlight DictionaryLookupEnabled NO
killall Spotlight

In Spotlight is het ook mogelijk om simpele berekeningen te maken zoals bijvoorbeeld "10+100". Het is ook mogelijk om gebruik te maken van *, /, ^, !, + en -.

Dit kan natuurlijk heel erg handig zijn maar... mocht je toch de drang hebben om het uit te willen schakelen dan is dat mogelijk met behulp van de commando's:

defaults write com.apple.spotlight CalculationEnabled NO
killall Spotlight

Natuurlijk kan je bovenstaande opties weer inschakelen door NO te vervangen door YES, vergeet hierna niet het Spotlight proces te herstarten met killall Spotlight.

Pascal bedankt voor de tip!Reacties


 • Sven

  2 februari 2012 om 11:27

  killall spotlight geeft een error:

  ‘No matching processes belonging to you were found’

  Iemand een oplossing?

 • Mullum

  2 februari 2012 om 11:28

  Leuke tip, al gebruik ik de calculator-functie veelvuldig.
  Is het ook mogelijk om “Zoeken op het web” uit te schakelen? Alleen een vinkje weghalen in de eigenschappen is hiervoor blijkbaar niet genoeg.

 • Bor

  2 februari 2012 om 14:16

  @Sven Ja, Spotlight typen ipv spotlight.

 • Zach

  2 februari 2012 om 15:41

  Ik heb een Frans en een Duits woordenboek toegevoegd en ik vind het niet hinderlijk dat Spotlight laat zien dat een bepaald woord of begrip één of meerdere van de woordenboeken of thesauri voorkomt. Meestal is het ook maar één van de tientallen door Spotlight gevonden verwijzingen.
  Het werkt ook net iets sneller dan een woord via de applicatie Dictionary (Woordenboek) opzoeken. Zeker nu een ‘mouse over’ direct laat zijn wat er op een gevonden locatie staat. Waarom zou je de moeite nemen om dat uit te schakelen?
  Soms vind ik de tips om te knutselen aan een goed ontworpen en functionerend systeem een tikkeltje irritant.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!