1 oktober 2012

De nieuwe Apple EarPods

Op de keynote op 12 september werden naast de nieuwe iPhone 5 en nieuwe iPod's ook een nieuwe koptelefoon geïntroduceerd. De Apple EarPhones waren volgens vele Apple fanboy's nodig aan vervanging toe, want ze zijn al jaren niet meer aangepast. De nieuwe Apple EarPods kosten 'slechts' 29 euro en ontvang je 'gratis' bij een iPhone 5 en iPod. Een forse prijs, maar zijn ze deze prijs ook waard?

Pasvorm

Volgens Apple hebben ze er 3 jaar over gedaan om deze EarPods te ontwerpen. Dit was niet alleen om ze beter te laten klinken, maar ook om ze zo te maken dat ze (bijna) iedereen passen. Ze zien er dan wel een beetje apart en ongebruikelijk uit maar de nieuwe EarPods zitten velen malen beter dan de vorige versie. De EarPods kunnen verder in het gehoorgang worden geduwd en blijven hierdoor steviger zitten.

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit is een stuk verbeterd, vooral de bas is toegenomen iets wat we bij de vorige generatie EarPhones miste. Verder is het geluid beter dan ooit, maar verwacht niet dat dit echt dezelfde kwaliteit als koptelefoons van rond de 200 euro. Wel komen ze dichtbij of evenaren ze de koptelefoons van bijvoorbeeld Sennheiser die vaak rond de 60 á 70 euro kosten.

Afstandsbediening en microfoon

De afstandsbediening aan de koptelefoon is erg handig voor het opnemen van telefoongesprekken of het pauzeren van een nummer. Bij de vorige generatie koptelefoon was het zo dat de afstandsbediening na een tijdje niet meer werkte omdat er stof of rommel tussen de knopjes kwamen omdat deze erg dicht op elkaar zaten. Apple heeft hier ook wat aan gedaan, door de knoppen te verbeteren en minder plat te maken.

Ook de microfoon is iets verbeterd. De microfoon onderdrukt het geluid beter van de wind. Handig voor als je wilt telefoneren op de fiets. Dit kan komen doordat Apple de microfoon in de afstandsbediening zelf heeft geplaatst en niet direct aan de achterkant. Verder is de kwaliteit gewoon hetzelfde gebleven.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede en betaalbare koptelefoon? Dan zijn de EarPods een goede keuze. Ze zitten fijn en het geluid is een grote vooruitgang en zijn te evenaren met duurdere koptelefoons.Reacties


 • BenTheMan

  1 oktober 2012 om 10:10

  hier ben ik het zeker mee eens. ik heb zelf de sennheiser 400-II die ik altijd gebruikte voor mn iphone omdat de standaard gewoon k*t zijn. maar afgelopen vrijdag de iphone 5 gekocht en gelijk de koptelefoon getest .
  en wat een verschil , mooie bas helder geluid en geen vervorming ook niet op max. volume. ze zijn zeker zo fijn en goed als de sennheiser 400-II
  een aanrader dus.

  groet Bennie

 • W.

  1 oktober 2012 om 10:23

  Helaas vallen ze er bij nog steeds uit, wel top geluid :)

 • Rob

  1 oktober 2012 om 13:33

  Raar dat hier gezegd wordt dat er een duidelijk hoorbaar verschil is tussen de oude en nieuwe oordopjes. Op de site van de Consumentenbond zegt men dat er geen hoorbaar verschil is. Zie http://www.youtube.com/watch?v=5ZZz8O11iW8 bij 2’20”.
  Wat is nu waar?

 • Jan Appleseed

  1 oktober 2012 om 20:28

  @Rob,

  Ik weet niet wat de consumentenbond loopt te bazelen.
  Uit eigen ervaring kan ik melden dat de EarPods een verschil van dag en nacht zijn vergeleken met de oude koptelefoontjes.

 • Dademira

  1 oktober 2012 om 21:02

  Ik ben een audiofiel zoals ze dat noemen. Ik heb heel veel headphones gehad en prijs is niet altijd beter en zeker niet voor de gemiddelde gebruiker want ieder zijn smaak is anders. Nu ik sinds vrijdag mijn i5 heb ook gelijk de headset geprobeerd en ik moet zeggen voor een bijgeleverde headset zijn ze echt geweldig. Mooi sprankelend geluid en zuivere bass klinken erg fijn in mijn oren. Wat ik zo knap vind is dat ze bij mij ook gewoon blijven zitten in tegenstelling tot de vorig. Zelf gebruik ik omdat ie zo lekker zit een Beats Studio van DR.Dre maar nu ge ik toch de standaard earbuds gebruiken waarom ze zitten lekker en zijn wat makkelijker mee te nemen. Kortom de prijs van 30 euro is een super prijs voor de kwaliteit die ze zijn eigenlijk erg goedkoop moet ik zeggen. Dus een aanrader voor elke ipod iphone ipad user!

  Ps ze klinke zelf erg goed in een sIII lol

 • Dennis

  1 oktober 2012 om 21:15

  Toen ik mijn EarPods voor het eerst aan had gezet dacht ik, Tjee, wat een donker geluid. Bleek dat ik mijn equalizer met Bass Boost aan had staan vanwege mijn “oude” Apple oordopjes. Dat is met deze oordopjes helemaal niet nodig. Mijn equalizer staat uit en het geluid is erg goed. Ze dragen comfortabel. De afstandsbediening aan de snoer werkt super. Bij de “oude” oordopjes moest je best hard drukken. Bij de EarPods helemaal niet. Werkt soepel en goed.
  Naar mijn bescheiden mening een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. Een echte aanrader dus.

 • FVlaanderen

  1 oktober 2012 om 22:07

  En vergeleken met de Apple In-Ears? (à 80€)

 • pim939

  1 oktober 2012 om 22:53

  ik ben het er ook helemaal mee eens dat dit een sterke verbetering is vergeleken de oude. ik snap dus ook niet wat ze zeggen bij de consumenten bond, misschien dat ze perongeluk de oude oortjes los hadden gekocht en getest hebben?

 • Bas

  2 oktober 2012 om 9:24

  In-ear Pods, vooral doen. Over 10 jaar heb je gehoorschade.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!