1 oktober 2012

10.8Safari 6: Automatisch ‘.com’ aanvullen

Safari heeft een grondige update gekregen onder Moutain Lion. Niet alleen is het uiterlijk aangepast, ook zijn er tal van nieuwe handige functies en kleine details toegevoegd. Het zoekveld is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een permanente ‘Reader’ knop.

Dit wil niet zeggen dat het zoekveld verdwenen is, deze is namelijk samengevoegd met de adresbalk. Vanaf nu kun je dus een zoekopdracht invoeren vanuit de adresbalk en vervolgens op enter te drukken. Daarnaast schuilt er nog een handigheid in de adresbalk.

Naast zoeken kun je hier ook snel een url aanvullen met '.com'. Wanneer je bijvoorbeeld wilt navigeren naar www.apple.com volstaat het om in de adersbalk 'apple/' in te voeren. Safari zal automatisch de schuine streep vervangen door '.com'

Helaas is het niet mogelijk om de '.com' te vervangen door bijvoorbeeld '.nl', misschien dat dit in de toekomst wel mogelijk is. Deze functie kennen we terug uit iOS waar er een speciale '.com' knopt tevoorschijn komt in het toetsenbord wanneer je je in de adresbalk bevindt.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • rche duke

  3 oktober 2012 om 10:08

  Vroeger had je een handig oranje pijltje om direct terug te keren naar je laatste google-zoekblad, ook al was je al enkele klikken verder. Is deze functionaliteit nog ergens terug te vinden?

 • youp.c

  4 oktober 2012 om 0:28

  Ja hoor maar enkel als toetsencombinatie: ⌘ ⌥ S

 • Gert

  8 oktober 2012 om 22:23

  Kijk, dat is nou net 1 van die redenen dat ik maar bij FireFox blijf hangen. Daar kun je zelf kiezen welke extensie hij geeft.

  Appletips ⌘ Enter ga ik naar http://www.appletips.nl

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!