7 februari 2015

YosemiteOS X: Favorieten verwijderen uit de adresbalk van Safari

Safari icoon

Sinds Safari 8 is de bladwijzerbalk (nu Favorieten) verhuisd naar de adresbalk, wanneer je op de adresbalk klikt zal je merken dat er een pop-up venster wordt geopend met daarin al je bladwijzers. Voorheen kon je deze in de bladwijzerbalk raadplegen, maar nu moet je steeds op de adresbalk klikken.

De meeste OS X gebruikers zijn dit al gewend geworden, maar voor een kleine groep blijft de werking van deze favorieten vervelend. Gelukkig kun je dit eenvoudig uitschakelen, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open Safari
• Klik in de menubalk op 'Safari'
• Navigeer naar 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Zoek'

verberg-favorieten

Schakel hier bij 'Slim zoekveld' de optie 'Toon favorieten' uit, vanaf dit moment worden de favorieten niet meer weergegeven in de adresbalk. Maar de vraag is dan, hoe moet ik ze dan raadplegen? Je kan hem raadplegen via de menu-optie 'Bladwijzers', maar je kan ook de vertrouwde 'Bladwijzerbalk' opnieuw toevoegen.

Ga hiervoor naar 'Weergave' in de menubalk en selecteer de optie 'Toon favorietenbalk'. Onmiddellijk wordt de favorietenbalk getoond onder de adresbalk in Safari en uiteraard blijft deze actief. Daarnaast kun je ook de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + B gebruiken om de favorietenbalk te tonen of te verbergen.

Meer over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jos

  7 februari 2015 om 12:22

  En toch vind ik een andere methode nog veel plezieriger: Favorietenbalk uitschakelen, en via Weergave de bladwijzerkolom inschakelen.
  Daarnaast heb ik in de knoppenbalk het icoontje voor deze bladwijzerkolom ingeschakeld.
  Op de iMac kan ik de bladwijzerkolom altijd aan laten staan, want het beeld is breed genoeg. op de MacBook kan ik via het icoontje de bladwijzerkolom even verbergen als er een brede website in beeld is.
  Vooral met honderden bladwijzers verdeeld over tientallen mappen en submappen is deze methode veel gemakkelijker.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!