20 augustus 2012

10.8Safari 6: Bladwijzer resultaten raadplegen in de adresbalk

Samen met Mountain Lion is ook Safari 6 uitgebracht. Één van meest opvallende veranderingen is de adresbalk die nu samengevoegd is met het zoekveld. Hierdoor kun je onmiddellijk in de adresbalk zoeken in Google. In de voorgaande versie van Safari was het mogelijk wanneer je begon te typen in de adresbalk onmiddellijk een overzicht kreeg van de bijhorende bladwijzers en geschiedenis.

Deze optie is niet verdwenen in Safari 6, echter krijg je eerst zoeksuggesties te zien voor Google. Hierdoor dien je meerdere malen op de pijl-toets omlaag te klikken voor je de bladwijzers bereikt. Echter kun je de zoeksuggesties ontwijken door middel van een toetscombinatie.

Wanneer je start met typen in de adresbalk krijg je al snel een overzicht van zoeksuggesties, bladwijzers en geschiedenis. Om naar de bladwijzers te navigeren druk je op de pijl-toets omlaag en houdt hierbij de cmd⌘-toets ingedrukt.

Onmiddellijk zal de cursor verspringen naar de optie 'Bladwijzers en geschiedenis'. Wanneer je nogmaals cmd⌘ + pijltoets laag drukt wordt de cursor verplaatst naar de optie 'Zoek naar '…' in geschiedenis'. Uiteraard kun je ook gebruik maken van de pijltoets omhoog + cmd⌘.

Meer tips over Safari kun je hier terugvinden.Reacties


 • Erik Ran

  20 augustus 2012 om 11:17

  Kan ik in Safari op mijn Ipad ook “private browsen” zoals dat in “Terra” kan?

 • Wesley Fabry

  20 augustus 2012 om 11:31

  @Erik dat kan, dit kun je hier terugvinden: appletips.nl

 • bas

  20 augustus 2012 om 13:44

  Ben niet blij met het samenvoegen van zoekveld in adresveld. Kun je dat ongedaan maken en dus weer ‘ouderwets’ apart zoekveld krijgen ?

 • r2l

  20 augustus 2012 om 14:32

  Ik vind het ook jammer, want mijn standaard zoek machine was startpage.com en die kan ik niet instellen…

 • kai

  21 augustus 2012 om 0:47

  Weet iemand al hoe je dit samenvoegen van zoekveld en adresveld ongedaan kunt maken ? Ik vind het ook helemaal niks, en zelfs mijn kinderen vinden het niks

 • Sofie

  22 augustus 2012 om 10:04

  Hopelijk is er snel ’n oplossing zodat `’adresveld en zoekveld” weer apart gebruikt kan worden.

Een reactie toevoegen: