30 september 2012

Vijf kleine wijzigingen in iOS 6 (Deel 2)

Wanneer je regelmatig gebruikt maakt van bluetooth apparaten samen met je iPhone, iPod Touch of iPad is het vanaf iOS 6 vrij eenvoudig de bluetooth te activeren. In voorgaande versies diende je een aantal menu keuzes te doorlopen voordat je de bij bluetooth schakelaar terecht kwam. Vanaf nu is deze snel te bereiken via de hoofdpagina in de instellingen. Bluetooth vind je terug direct onder de Wi-fi voorkeuren.

Wanneer je een afbeelding ontvangt via iMessage kun je deze vrij eenvoudig bewaren in je filmrol. Daarnaast is het ook mogelijk om de afbeelding onmiddellijk in verschillende applicatie te openen. Zo kun je deze openen in iPhoto, Camera+, enzovoorts. Tap op de afbeelding in het bericht en selecteer de deelknop. Kies vervolgens een gewenste optie.

Het berichtencentrum zorgt ervoor dat je snel een overzicht hebt van je geplande afspraken en verschillende meldingen. Wanneer je een bepaald agenda-afspraak hebt krijg je hiervan een melding in het berichtencentrum. Zelfs wanneer deze afspraak pas over een paar dagen zal plaatsvinden. In iOS 6 is bij de melding nu ook de huidige datum te bekijken naast 'Agenda'. Zo weet je onmiddellijk welke dag we nu zijn en wanneer de afspraak zal plaats vinden.

Siri is ook geupdate in iOS 6, zo kent Siri vele nieuwe talen maar nog steeds geen nederlands. In Nederland kan Siri nu ook restaurants vinden en filminformatie opvragen. Daarnaast is het nu vrij eenvoudig om een applicatie te openen met behulp van Siri. Activeer Siri via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Wanneer je Siri gebruikt kun je vrij eenvoudig een applicatie openen door het volgende uit te spreken: 'Open *naam applicatie*' Voor appletips zal dit dus: 'Open Tips' worden.

Één van de meest opvallendste nieuwe functie in Safari op de iPhone en iPod Touch is de mogelijkheid om de schermvullende weergave te activeren. Deze kan enkel geactiveerd worden wanneer je de iPhone of iPod gebruikt in de landschap weergave. Door rechtsbeneden in de navigatiebalk te tappen op de twee pijlen activeer je de schermvullende weergave activeren. Door opnieuw te tappen op de pijlen deactiveer je de weergave. Helaas is deze optie nog niet te gebruiken op de iPad.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.


Reacties


 • JW

  30 september 2012 om 20:49

  Doe ff wat aan de Appletips app. Ding is zo brak als wat. Ook na herinstallatie klapt ie er keer op keer uit. Probleem treedt bij mij overigens op sinds upgrade naar iOS6, maar ik lees meer recensies van mensen die melden dat het ding er steeds uitklapt.

 • Wesley Fabry

  30 september 2012 om 20:53

  @JW Het probleem ligt niet aan de App maar op dit moment hebben we een klein probleem met de server, dit proberen we zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor het ongemak.

 • katrien

  2 oktober 2012 om 18:51

  Een vraagje: ik heb mijn iphone4 geüpdatet naar 6os maar iTunes en applestore staat in de Franse taal. Kan mij iemand zeggen hoe ik het in Nederlands kan terugzetten ? Dank u

Een reactie toevoegen: