29 september 2012

iOS 6iOS 6: Waar zijn de groepen in de Contacten app gebleven?

Naast de vele goede nieuwe functies in iOS 6 zijn er helaas ook een paar functies waar we even aan moeten wennen. Grote voorbeelden zijn de verdwenen applicaties en de vernieuwde kaarten applicatie. Daarnaast zijn er ook een paar opties die anders zijn, vaak zijn vele dingen verbeterd zoals bijvoorbeeld de herinneringen applicatie.

Wanneer je geregeld gebruik maakt van groepen in de contacten applicatie zal je vast even een kleine verwarring hebben ondergaan in iOS 6. In de voorgaande versies was het vrij eenvoudig om een groep te raadplegen. Zo had je de mogelijkheid om snel de groep te raadplegen vermits deze apart werden weergegeven. Dit is anders in iOS 6, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de Contacten applicatie
• Tap op 'Groepen'

In plaats dat je de mogelijkheid hebt om een groep te openen krijg je nu een soort 'Checklist'. Selecteer hier de gewenste groep of groepen die je wilt bekijken en tap op gereed. Je krijgt nu een overzicht van alle contacten van de desbetreffende groep.

Helaas is het niet mogelijk om een groep aan te maken vanuit de applicatie, hiervoor ben je afhankelijk van de contacten applicatie op je Mac. Hier kun je vrij eenvoudig een groep toevoegen door naast 'iCloud' te klikken op het plus icon, daarna kun je de contacten slepen naar de groep.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • sebastiaan

  29 september 2012 om 9:36

  Het beheren van je contacten via iCloud.com gaat net zo goed als op de Mac.

 • Marcel Kraan

  29 september 2012 om 11:20

  En vervolgens heb je een groep en kan je er niet eens naar mailen.. ja een voor een :-)

 • jan

  29 september 2012 om 14:58

  Indien je meerdere groepen hebt (ikzelf heb er meer dan 100), dan hoeft je niet alle groepen, die je niet wil zien, te deselecteren. Indien alle groepen aangevinkt zijn, gewoon eens op “alle contacten” klikken en de vinkjes verdwijnen. Dan kan je je gewenste groep aanvinken.

 • Robin

  29 september 2012 om 17:58

  Vreemd dat Apple dit gewijzigd heeft. En inderdaad ook vreemd dat je niet in één keer een email naar een groep kunt sturen.

 • macboekje

  29 september 2012 om 18:10

  Volgens mij is mailen naar een groep mogelijk door in het adresveld de naam van de groep in te vullen.

 • Max

  30 september 2012 om 1:39

  @macboekje: Precies, gewoon de naam van de groep gebuiken! @Marcel/Robin: U kunt weer gerust gaan slapen.

 • Marco

  30 september 2012 om 19:27

  Nadeel van mailen naar groep is wel dat als een contact 2 emailadressen heeft de mail er toch maar 1 pakt….dat had ik graag anders gezien maar ja…

 • Vloeitje

  3 oktober 2012 om 9:06

  Klopt het is heel jammer dat je in contacten groepen hebt gemaakt en vervolgens moet je gaan aan vinken welke groep en de ander weer uit vinken daar is niet goed over naar gedacht en dat je met een groep niet direct kunt mailen dat is helemaal een gemis. Hallo Apple wakker worden andere zijn al stukken verder. O ja als bij foto’s groepen gaat aanmaken dan zie je die op je Imac helemaal niet terug het gaat lekker bij Apple

 • Suuske

  5 februari 2013 om 14:58

  Inderdaad kun je via je Imac een hele groep een mail sturen door de naam van de groep in de adresbalk te tikken. Maar dat gaat niet op de iphone.
  Echt heel jammer of doe ik misschien iets verkeerds.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!